ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των έργων του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση

Η Οργανωτική επιτροπή του Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών https://robotics.ellak.gr/  ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των έργων του  1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που πραγματοποιήθηκε την φετινή σχολική χρονιά.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (https://robotics.ellak.gr/) διοργανώνεται από 30 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα και κοινωφελείς  φορείς και 115 ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφερειες της Ελλάδας (https://robotics.ellak.gr/organotiki-epitropi/) και την Κύπρο. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα.

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στον φετινό Διαγωνισμό με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους και πειραματίστηκαν μαθαίνοντας με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες.  Στην 1η φάση του Διαγωνισμού συμμετείχαν 243 ομάδες με 1458 μαθητές και  364 εκπαιδευτικούς, ενώ την 2η φάση ολοκλήρωσαν επιτυχώς 104 ομάδες με 624 μαθητές και 156 εκπαιδευτικούς.  

Στο https://robotics.ellak.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ιδέες που  υλοποίησαν οι μαθητές και διαθέτουν με ελεύθερες άδειες χρήσης ώστε να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό από  όλα τα σχολεία.

Όλα τα έργα των ομάδων που ολοκληρώθηκαν ήταν εξαιρετικά.  Τα έργα των ομάδων που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την σύλληψη της ιδέας  και την υλοποίηση της, για τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας ώστε να μπορούν να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Στην Κατηγορία των Νηπιαγωγείων

Στην Κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα Δημοτικά Σχολεία είναι διαθέσιμα εδώ.

Στην Κατηγορία των Γυμνασίων

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα Γυμνάσια είναι διαθέσιμα εδώ

Στην κατηγορία των Λυκείων

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα Λύκεια είναι διαθέσιμα εδώ.

Στην κατηγορία των ΕΠΑΛ

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα ΕΠΑΛ είναι διαθέσιμα εδώ.

Στην Κατηγορία των IEK

  • Η ομάδα MosqIOTes του ΔΙΕΚ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με το έργο Fielduino
  • Η ομάδα Smart Home του ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ  με το έργο Smart Home
  • H ομάδα Scary Detector του ΔΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ με το έργο Scary Detector

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τα ΙΕΚ είναι διαθέσιμα εδώ.

Στην Κατηγορία των Ανεξάρτητων ομάδων

Από τις ανεξάρτητες ομάδες μαθητών δημοτικού

Από τις ανεξάρτητες Ομάδες μαθητών Γυμνασίου

Από τις ανεξάρτητες ομάδες με μαθητές Λυκείου

  • Η ομάδα LabSTEMinators  με το έργο Terminator

Όλα τα έργα των μαθητικών ομάδων από τις ανεξάρτητες ομάδες είναι διαθέσιμα εδώ.

Παιδιά από σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ μεταξύ των οποίων εσπερινά σχολεία, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, εργαστήρια και ανεξάρτητες ομάδες ρομποτικής ακόμα και νηπιαγωγεία  εργάστηκαν σε ομάδες και μέσω των ανοιχτών τεχνολογιών δημιούργησαν πρωτότυπα και καινοτόμα έργα.

Η Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλα τα παιδιά  και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό για την δημιουργικότητά τους, αλλά και γιατί με τις προσπάθειές τους χτίζουν μια ευρύτερη κοινότητα, με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση θα επαναληφθεί και την επόμενη σχολική χρονια 2019-2020, με στόχο την εισαγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ανοιχτού υλικού και λογισμικού  και ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους χωρίς να επιβάλλει σε μαθητές και τις οικογένειες τους τη χρήση συγκεκριμένων “κλειστών” προϊόντων.

Leave a Comment