ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει το Σάββατο 30/05 η διημερίδα, Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

Ξεκινάει το Σάββατο 30/05 η διημερίδα “Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση: η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοιχτής εκπαίδευσης”

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα διοργανώνει στις 30 & 31 Μαΐου 2020, την διαδικτυακή διημερίδα “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της ανοικτής εκπαίδευσης https://elearnconf.ellak.gr/. Η διημερίδα διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διημερίδα ξεκινάει το Σάββατο στις 17:30 με χαιρετισμούς του προέδρου της ΕΕΛΛΑΚ, Καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, του Προέδρου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, Περικλή Μήτκα και του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Αντωνίου.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές ομιλίες της διημερίδας από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δημήτριο Σάμψων, τον Executive Director του European Schoolnet Marc Durando και τον ιδρυτή της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης Moodle Martin Dougiamas, θα ακολουθήσει συζήτηση.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας της διημερίδας θα διεξαχθούν 4 συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και 19 εργαστήρια, συμβάλλοντας έτσι:

 • Στην ανάδειξη καλών πρακτικών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,
     
 • Στην αξιοποίηση κατάλληλων ανοικτών ψηφιακών εργαλείων ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων και δεδομένων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
     
 • Στην ανάδειξη των κοινωνικών ανισοτήτων που εμφανίστηκαν στην πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τρόποι αντιμετώπισής τους στο μέλλον
     
 • Στην ανάδειξη των προκλήσεων της επόμενης περιόδου και η προετοιμασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και της πολιτείας.

 Για να εγγραφείτε στη διημερίδα συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Οδηγίες για την παρακολούθηση της διαδικτυακής διημερίδας είναι διαθέσιμες εδώ.

elearnconf.ellak.gr

-.-

One thought on “Ξεκινάει το Σάββατο 30/05 η διημερίδα, Εξ’αποστάσεως εκπαίδευση

 1. Εξαιρετική διημερίδα, άψογη διοργάνωση, προσεχτικά επιλεγμένοι ομιλητές, παρουσίαση ιδιαίτερα χρηστικών ανοικτών ψηφιακών εργαλείων και πόρων, γόνιμοι προβληματισμοί, δόκιμες λύσεις και τόσα άλλα! Συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε πολύ!

Leave a Comment