ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

ΕduMEET (beta): μια υπηρεσία web-conferencing ανοιχτού κώδικα από το GÉANT

Το eduMEET (beta) είναι μια υπηρεσία web-conferencing ανοιχτού κώδικα από το πρόγραμμα  GÉANT . Πρόκειται για μια διαδραστική πλατφόρμα βιντεοδιάσκεψης που υποστηρίζει διαδικασίες εξ αποστάσεως μάθησης, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας ήχου-βίντεο, της συνομιλίας, της κοινής χρήσης οθόνης και αρχείων

Το eduMEET (beta) δημιουργήθηκε από την ερευνητική κοινότητα για την ερευνητική κοινότητα, και είναι αξιόπιστο, self-hosted και ασφαλές. Έχει ενσωματωμένη την υπηρεσία STUN / TURN που ανήκει στην κοινότητα και διατηρεί την κυκλοφορία μέσα στα δίκτυα της κοινότητας. Όλα αυτά κάνουν το eduMEET μια  ασφαλή και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση σε εμπορικές λύσεις.

Επί του παρόντος, είναι σε στάδιο beta. Παρ ‘όλα αυτά, η κατάσταση κρίσης την οποία διανύουμε προκάλεσε τη χρήση του ήδη σε εξαιρετικά ευρεία κλίμακα για επείγοντες σκοπούς.

Ο στόχος του eduMEET είναι να απλοποιήσει σημαντικά την επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο για τις κοινότητες της έρευνας, της εκπαίδευσης και των τεχνών. Μόνο ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μικρόφωνο και απλή κάμερα web απαιτούνται για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία eduMEET. Το eduMEET υποστηρίζει και επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές, που εξαρτώνται μόνο από ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που υποστηρίζει  WebRTC.

Το eduMEET είναι μια ανοικτού κώδικα, εύκολη στη χρήση και οικονομικά προσιτή υπηρεσία τηλεδιάσκεψης που προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη του έργου παρέχονται στη διεύθυνση https://www.geant.org/innovation/edumeet/.

4 thoughts on “ΕduMEET (beta): μια υπηρεσία web-conferencing ανοιχτού κώδικα από το GÉANT

  1. Από ό,τι καταλαβαίνω είναι Software για εγκατάσταση σε κάποιο δίκτυο.
    Μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή χωρίς εγκατάσταση και να καλέσω μαθητές μου στον demo χώρο που μου δίνει;

    • Καλησπέρα, Ναι ελεύθερα διαθέσιμο για εγκατάσταση σε όποιον server θέλετε. Φαίνεται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα και να καλέσετε , Δοκιμάστε για αν δείτε να σας βολεύει

Leave a Comment