ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαδικτυακή εκδήλωση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκπαίδευσης στην Ανοιχτή Επιστήμη από το Skills4EOSC

Το έργο Skills4EOSC Skills for the European Open Science commons: creating a training ecosystem for Open and FAIR science’  ανακοινώνει την επίσημη κυκλοφορία των Competence Centres Network του  Skills EOSC  με μια online διαδικτυακή παρουσίαση.

Στις 25 Ιουνίου 2024, από τις 9.30 έως τις 12.30 CEST, μια συναρπαστική διαδικτυακή εκδήλωση θα σηματοδοτήσει την έναρξη αυτής της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας αφιερωμένης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκπαίδευσης στην Ανοιχτή Επιστήμη.

Εγγραφείτε τώρα χρησιμοποιώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://www.skills4eosc.eu/participate/events/public-launch-of-the-skills4eosc-competence-centres-network#register 

Τα Competence Centres Network του  Skills4EOSC συγκεντρώνουν εθνικά και περιφερειακά κέντρα που επικεντρώνονται στην οργάνωση και μεταφορά γνώσης εντός του πεδίου της Ανοιχτ’ης Επιστήμης  του FAIR data management, και το του European Open Science Cloud.

Αυτά τα Κέντρα Ικανοτήτων θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση κενών στις δεξιότητες  προσφέροντας προγράμματα κατάρτισης, αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και πρωτοβουλίες ανανέωσης δεξιοτήτων που επικεντρώνονται στις αρχές και τις βέλτιστες πρακτικές της Ανοιχτής Επιστήμης.

Σε αυτήν την εκδήλωση έναρξης, θα έχετε την ευκαιρία να:

📚 Μάθετε για το ρόλο των Competence Centres στη σύνδεση των ενδιαφερομένων με εθνικά και διεθνή προγράμματα που σχετίζονται με την Ανοικτή Επιστήμη και το EOSC.

🌐 Εξερευνήστε πώς αυτά τα Κέντρα θα χρησιμεύσουν ως σημεία πρόσβασης σε δίκτυα που προωθούν την Ανοιχτή Επιστήμη και τη διαχείριση ερευνητικών δεδομένων FAIR σε όλη την Ευρώπη.

🤝 Ανακαλύψτε πιθανές συνεργασίες και συνέργειες με τα Competence Centres στη χώρα ή τον τομέα σας.

Μη χάσετε αυτήν την ευκαιρία να γίνετε μέρος του ταξιδιού προς μια εξειδικευμένη και χωρίς αποκλεισμούς κοινότητα Ανοιχτής Επιστήμης!

Leave a Comment