ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συνεργασία Element με BigBlueButton για δημιουργία εικονικών τάξεων  βασισμένων σε Matrix

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε  μια πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ του Element και του BigBlueButton, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προόδου στον τομέα της τεχνολογίας εικονικής τάξης στον τομέα της εκπαίδευσης.

Το BigBlueButton είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν αποτελεσματικά εικονικά μαθήματα με αυξημένα μαθησιακά αποτελέσματα. Το BigBlueButton υπερβαίνει τις παραδοσιακές δυνατότητες τηλεδιάσκεψης για να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς ενσωματωμένα εργαλεία για ενεργή μάθηση και ζωντανά αναλυτικά στοιχεία για να διασφαλίσει ότι κάθε μαθητής μαθαίνει.

Η συνεργασία ξεκίνησε πρόσφατα όταν ο Fred Dixon, συνιδρυτής της BigBlueButton Inc., προσέγγισε την Element με όραμα να βελτιώσει την  πλατφόρμα τους.

«Βλέπουμε την κοινότητα του Matrix και την υιοθέτηση του Element να αυξάνεται. Για παράδειγμα, το Moodle 4.4 μόλις κυκλοφόρησε με βελτιωμένη υποστήριξη για το Matrix και το BigBlueButton είναι επίσης ενσωματωμένο στο Moodle, επομένως είναι σαφές ότι πολλοί ιστότοποι του Moodle θα αναζητούν συνέργειες μεταξύ των έργων μας», ανέφερε ο Fred Dixon. «Το έργο BigBlueButton έχει δύο συνόδους κορυφής κάθε χρόνο, που συγκεντρώνει προγραμματιστές από όλο τον κόσμο, Προσκαλέσαμε την ομάδα του Element να συμμετάσχει στη 19η Σύνοδο Προγραμματιστών BigBlueButton, στην πόλη Balneário Camboriú, Santa Catarina, στη νότια Βραζιλία (22 – 26 Απριλίου).”

Αξιοποιώντας την τεχνολογία

Ένα από τα βασικά στοιχεία της τεχνολογίας του Element είναι  το MatrixRTC, μια πρωτοποριακή υποδομή επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο που αξιοποιεί την αποκεντρωμένη φύση του πρωτοκόλλου Matrix για να διασφαλίσει το απόρρητο, την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα σε διαφορετικές πλατφόρμες και υπηρεσίες. Με το MatrixRTC, το element στοχεύει επανάσταση στον τρόπο χειρισμού της φωνητικής επικοινωνίας στις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης. Στην πραγματικότητα, το Element Call,  χρησιμοποιεί το  MatrixRTC, την πιο ασφαλή λύση τηλεδιάσκεψης ανοιχτού κώδικα στην αγορά. Το BigBlueButton θέλει να αξιοποιήσει το οικοσύστημα και την τεχνολογία Matrix για να παρέχει την καλύτερη εμπειρία εικονικής τάξης.

Το Element  σχεδιάζει της ανάπτυξη ενός γραφικού στοιχείου BigBlueButton που θα προσφέρει μια εγγενή εμπειρία ενσωμάτωσης παρόμοια με την ενσωματωμένη λειτουργία Element Call. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν μια συνεδρία  BigBlueButton μέσα από το Element, παρέχοντας προηγμένο whiteboard, κοινές σημειώσεις, δημοσκοπήσεις και, στο μέλλον, ακόμη και αίθουσες επιμέρους συζητήσεων.

Πηγή άρθρου: https://element.io/blog/

Leave a Comment