ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Generation A=Algorithm: Μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

Μαζικά δεδομένα (big data), αλγόριθμοι, deep learning… Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά τη ζωή μας και υπάρχει εδώ και καιρό στην καθημερινότητά μας. Μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού πήρε νέα ώθηση, αφού η δημόσια και η ιδιωτική ζωή διαδραματίζονται πλέον στο μεγαλύτερο μέρος τους διαδικτυακά. Τις δυνατότητες και τους κινδύνους που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη φωτίζει η σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο Couch Lessons του Goethe-Institut. Ειδικοί από όλο τον κόσμο δίνουν πληροφορίες για διάφορους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και συζητούν μεταξύ τους και με τους θεατές τη σημασία της για την κοινωνία μας.

Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς Couch Lessons θα προσδιορίσουμε τι προσφέρει σήμερα η Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς μπορεί να εξελιχθεί στο μέλλον. Με τη βοήθεια μιας ερευνήτριας που μελετά το πεδίο της μηχανικής μάθησης θα αποκτήσουμε μια σφαιρική εικόνα για το πού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η τεχνολογία, πώς είναι δομημένη, σε ποιους τομείς εφαρμόζεται ήδη (εν γνώσει ή εν αγνοία μας!), πώς θα χρησιμοποιηθεί μελλοντικά από τις επιχειρήσεις και ποιες επιπτώσεις θα έχει αυτό για την κοινωνία. Ακόμη, θα μιλήσουμε με έναν φιλόσοφο για την έννοια της ευφυΐας και θα αναλύσουμε πώς σχετίζονται η τεχνητή και ανθρώπινη νοημοσύνη.

Για να δείτε το βίντεο αυτού του επεισοδίου των COUCH LESSONS πατήστε εδώ (αγγλικά)

ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ:
– Τι σημαίνει ευφυΐα
– Πώς είναι δομημένη η Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς μαθαίνει
– Τι μπορεί να κάνει αυτήν τη στιγμή η Τεχνητή Νοημοσύνη και τι θα μπορεί να κάνει στο μέλλον

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Markus Gabriel, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο της Βόννης (Γερμανία)
Nell Watson, Ερευνήτρια στο πεδίο της Μηχανικής Μάθησης (Ηνωμένο Βασίλειο)

Μια δωρεάν σειρά διαδικτυακών διαλέξεων και συζητήσεων με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη. Τη σειρά υλοποιεί το Goethe-Institut και χρηματοδοτεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Τη σειρά Couch Lessons επιμελείται και συντονίζει ο Martin Thörnkvist (επιμελητής και διοργανωτής του Deep Cuts και του Hours Beirut, Σουηδία) και η Jeannette Neustadt (υπεύθυνη προγράμματος του Generation A=Algorithmus, Goethe-Institut e.V., Γερμανία).

Τη σειρά Couch Lessons επιμελείται και συντονίζει ο Martin Thörnkvist (επιμελητής και διοργανωτής του Deep Cuts και του Hours Beirut, Σουηδία) και η Jeannette Neustadt (υπεύθυνη προγράμματος του Generation A=Algorithmus, Goethe-Institut e.V., Γερμανία).

Μετάφραση: Πελαγία Τσινάρη

Πηγή άρθρου: https://www.goethe.de/bibl

Leave a Comment