ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Webinar για την Επιστημολογία STE(A)M για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.ΚΕ.Σ) Στερεάς Ελλάδας και η Επιστημονική Επιτροπή SΤEAM των Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της ΕΕΛΛΑΚ, συνδιοργανώνουν τηλε-σεμινάριο σχετικά με την επιστημολογία STEAM και τις εφαρμογές της, την υπολογιστική σκέψη καθώς και τις εφαρμογές Ανοιχτού Λογισμικού.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/12/2020 και ώρα 18.00-19.30 σε δωμάτιο τηλεδιασκέψεων Webex Meetings με ταυτόχρονη αναμετάδοση ζωντανής ροής και στο Youtube. Τόσο η συνομιλία (chat) εντός του δωματίου, όσο και στη ζωντανή ροή, θα χρησιμοποιηθεί για την υποβολή ερωτήσεων, μετά το πέρας των εισηγήσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν:

  • Τη ζωντανή αναμετάδοση του σεμιναρίου στο δωμάτιο τηλεδιασκέψεων Webex Meetings room (οι πρώτοι 1000 συμμετέχοντες): https://minedu-secondary2.webex.com/meet/ggiannakas & 124 931 7058 (meeting number – για εύκολη πρόσβαση από κινητές συσκευές)
  • Τη ζωντανή ροή στο Youtube (δίχως όριο στο πλήθος συμμετεχόντων): https://youtu.be/YG9PYnFkpFo ή εναλλακτικά https://youtu.be/78e1kNkRHjk

Πρόγραμμα:


18:00 – 18:20
Επιστημολογία STEAM – Παραδείγματα unplugged / plugged     Δρ. Κωνσταντίνος Καλοβρέκτης Συντονιστής Κεντρικής Επιστημονικής επιτροπής STEAM – ΕΛΛΑΚ

18:20 – 18:40        
Υπολογιστική σκέψη και STEAM Δρ. Σαράντος Ψυχάρης Μέλος     Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής STEAM – ΕΛΛΑΚ

18:40 –   19:00
Ανοικτό Λογισμικό και Υλικό  – Παραδείγματα
Δρ. Αποστόλης Ξενάκης
Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής STEAM – ΕΛΛΑΚ (Περ. Θεσσαλίας)           
  Γεώργιος Παπαστεργίου
MSC – Εκπαιδευτικός

19.00 –    19:30        
Ερωτήσεις – Συζήτηση
Συντονιστής: Δρ. Γιώργος Γιάννακας

Σχετικά με την Επιστημονική Επιτροπή SΤEAM:

Στόχος της επιστημονικής επιτροπής είναι να λειτουργήσει ως γέφυρα γνώσης για να καλύψει το χάσμα μεταξύ των ψηφιακών εφαρμογών/εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε σχέση με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την ενίσχυση του STEAM μέσω διδακτικών σεναρίων.

Το έργο της επιστημονικής επιτροπής είναι να συμβάλλει στην οριοθέτηση της επιστημολογίας του STEAM στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσω δράσεων και δημοσιεύσεων, τον συντονισμό καθώς και τη διαμόρφωση υλικού διδακτικών σεμιναρίων STEAM για εκπαιδευτικούς.

One thought on “Webinar για την Επιστημολογία STE(A)M για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης

Leave a Comment