ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ξεκινάει την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ , η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ(ΠΑΝΕΚΦΕ) σε συνεργασία με το European SchoolNet διοργανώνουν το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM στις  3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Το Scientix (www.scientix.eu) είναι ένα Ευρωπαϊκό έργο που υποστηρίζεται από το European SchoolNet (www.eun.org) με σκοπό την ενίσχυση της εκπαίδευσης STEM στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα. Στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ), υποστηρίζει το έργο σε εθνικό επίπεδο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής Μαθηματικών και Πληροφορικής έτσι όπως σταδιακά διαμορφώνονται στη σύγχρονη σχολική πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν πάνω 60 ομιλίες και 16 εργαστήρια από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σε θέματα όπως:        

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική

  • Εκπαιδευτική Καινοτομία

  • Εκπαιδευτική Πολιτική και STEM

  • Παρουσιάσεις καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)

  • Σενάρια διδασκαλίας μαθημάτων με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)

  • Αξιοποίηση των καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) στη διδασκαλία μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

  • Εκπαιδευτικά Λογισμικά STEM

  • Ελεύθερο Λογισμικό (ΕΛ/ΛΑΚ) και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής Μαθηματικών και Πληροφορικής.

          

Το συνέδριο θα χαιρετίσουν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, Καθηγητής Διομήδης Σπινέλης, ο Κοσμήτορας  της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, η Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας Αθανάσιος Φαλούκας και εκπρόσωπος του European Schoolnet,        

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου https://scientix.ellak.gr/draft-program/.

Για την παρακολούθηση του συνεδρίου απαιτείται  εγγραφή στο https://scientix.ellak.gr/engrafes/

Οι ομιλίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν μέσω live streaming από την υπηρεσία βίντεο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου


Το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM υποστηρίζεται και με χορηγίες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και  της EPSON Hellas.

Leave a Comment