ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για διοργάνωση μεταφραστικού μαραθώνιου (editathon) τoυ Moodle

Η ελληνική μετάφραση του Μοοdle βρίσκεται μόλις στο 59%  και σε αρκετά σημεία χρειάζονται και διορθώσεις της υπάρχουσας μετάφρασης. H πλειοψηφία των  χρηστών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το Moodle στα ελληνικά. Για να συμπληρωθεί η μετάφραση  του moodle θα οργανώσουμε με την συνεργασία σας editathon μετάφρασης.

Το editathon θα γίνει μια συγκεκριμένη ημερομηνία (κατά προτίμηση μη εργάσιμη) όπου οι εθελοντές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα μέρη και θα μεταφράζουν κομμάτια του Moodle.

Για την εύκολη διαχείριση της συνεργατικής μετάφρασης,  όλα τα αρχεία του Moodle  μετατράπηκαν σε μορφή αρχείων .po Ggettext  και εγκαταστάθηκε η πλατφόρμα συνεργατικής Pootle μετάφρασης στο https://pootle.ellak.gr/el/moodle/ που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια τoυ editathon (αλλά και αργότερα για την συντήρηση της μετάφρασης του moodle).

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν editathon στη πόλη τους  ή να συμμετέχουν ως μεταφραστές να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα συμμετοχής (μέχρι 09/02/2018) (οι χώροι διεξαγωγής του editathon θα πρέπει να έχουν ασύρματη πρόσβαση και υπολογιστές_.

Οδηγίες χρήσης του  https://pootle.ellak.gr/  μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Leave a Comment