ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για εκπαιδευτές και δημιουργούς ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στο πλαίσιο των δράσεων του για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν τις ανοιχτές τεχνολογίες αναζητά συνεργάτες για την διδασκαλία μαθημάτων και την παραγωγή ανοιχτού εκπαιδευτικού υλικού.

Η διδασκαλία αφορά τρίωρες συνεδρίες και λαμβάνει χώρα καθημερινές ημέρες από 08:00 ως 15:00. Οι εκπαιδευτές που θα επιλεγούν για τη διδασκαλία θα πρέπει να είναι σε θέση να παράγουν και το εκπαιδευτικό υλικό που περιγράφεται στη συνέχεια. Ενδέχεται περισσότεροι από ένας εκπαιδευτές να συνεργαστούν για την παραγωγή μιας διδακτικής ενότητας. Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων θα πρέπει να είναι ανοικτού κώδικα.

Όλο το εκπαιδευτικό υλικό θα διατίθεται με άδεια CC-BY-SA. Το εκπαιδευτικό υλικό θα πρέπει να διαμορφωθεί στην πλατφόρμα moodle και συγκεκριμένα στο elearn.ellak.gr

Το εκπαιδευτικό υλικό που θα παραχθεί θα πρέπει να είναι διαμορφωμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών για την παρακολούθηση των μαθημάτων με τη φυσική παρουσία εκπαιδευτών όσο και για την παρακολούθηση των μαθημάτων σε επόμενο χρόνο χωρίς τη φυσική παρουσία εκπαιδευτών (ασύγχρονη τηλεκπαίδευση).

Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά τα παρακάτω μαθήματα:

  • Εισαγωγή και πρακτικές 3D σχεδίαση και εκτύπωσης αντικειμένων
    Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7 ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.
  • Εισαγωγή σε βασικές αρχές ηλεκτρονικών κατασκευών (Arduino, school robotics, IoT sensors)

Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7  ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.

  • Εισαγωγή στην παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου (εικόνα και ήχος) και στοιχεία ανάπτυξης ιστοσελίδων

Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 7 ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.

  • Χρήση και συγγραφή σε πλατφόρμες Wiki

Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού 4  ωρών στα ελληνικά για μαθητές 13 – 18 ετών.

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν στο admin@eellak.gr έως τις 21 Ιανουαρίου 2018 με θέμα “Εκπαιδευτικό Υλικό για σχολικά σεμινάρια” την προτίμησή τους για τις διδακτικές ενότητες που μπορούν να αναλάβουν καθώς και τα ακόλουθα:

  1. Συνοπτική περιγραφή του περιεχομένου της ενότητας που προτείνουν να αναπτύξουν αναφέροντας τους κύριους μαθησιακούς στόχους,
  2. χρονοδιάγραμμα για την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού υλικού,
  3. συνολικό κόστος και κόστος ανά εκπαιδευτική ώρα και
  4. αναλυτικό βιογραφικό.

Leave a Comment