ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διαδικτυακή τέχνη – Ψηφιακό παιχνίδι και Εκπαίδευση | Εργαστήρια για Εφήβους και εκπαιδευτικούς από τη Στέγη

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανακοίνωσε την διεξαγωγή εργαστηριών που απευθύνονται σε εφήβους και σε εκπαιδευτικούς  τα οποία έχουν σαν στόχο να εισαγάγουν τους συμμετέχοντες σε δημιουργικές μεθόδους  διαδικτυακής τέχνης και στον κόσμο των ψηφιακών παιχνιδιών και της σύγχρονης εκπαιδευτικής τεχνολογίας
  • Εργαστήριο διαδικτυακής τέχνης για εφήβους (14-17 ετών)

‘Ολοι γνωρίζουμε πλατφόρμες όπως το YouTube και το MySpace, που έδωσαν την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να πειραματιστούν και να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από το Διαδίκτυο. Όμως, οι εφαρμογές δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές τις πλατφόρμες! Καλλιτέχνες, όπως οι Olia Lialina, Jodi, Douglas Davis, Alexei Shulgin, Martine Neddam, Tim Berners-Lee, Thereisamajorprobleminaustralia, Tight Artists, Thomas Cheneseau και πάρα πολλοί άλλοι, χρησιμοποίησαν «εργαλεία» του Διαδικτύου –όπως τη γλώσσα html, τα social media, το glitch (δηλαδή λάθη του ψηφιακού συστήματος), τα gifs κ.ά.– προκειμένου να κάνουν… Τέχνη.

Η κάθε τρίωρη συνάντησή  θα εστιάζει σε μία θεματική. Θα εξερευνούμε τη δουλειά κάποιου ή κάποιων καλλιτεχνών και έπειτα θα φτιάχνουμε τα δικά μας έργα, ακολουθώντας τις δικές τους μεθόδους, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τόσο τη δική τους δουλειά όσο και τους τρόπους που το Διαδίκτυο μας ανοίγει νέους δρόμους για να εκφραστούμε δημιουργικά.

Πού ξέρεις; Ο επόμενος καλλιτέχνης μπορεί να είσαι εσύ!

συντελεστές

Νίκος Βογιατζής: εικαστικός, σχεδιαστής των μέσων

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 14-17 ετών

Ημερομηνίες:
Τα Σάββατα 24 Φεβρουαρίου και 3, 10, 17, 24 & 31 Μαρτίου 2018

Ώρες:
12:00-15:00

Κόστος συμμετοχής:
45 € (και για τις έξι συναντήσεις του κύκλου)

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1986/

  • Εργαστήριο εκπαιδευτικών | Παιχνίδι και Εκπαίδευση: παίζουμε, σχεδιάζουμε και αξιοποιούμε

    Για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγούς και δασκάλους) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Δεν χρειάζεται να είσαι παιδί για να παίξεις, ούτε τεχνικός υπολογιστών για να φτιάξεις το δικό σου ψηφιακό παιχνίδι, αφού η εκπαιδευτική τεχνολογία μπορεί να φέρει το παιχνίδι και τη γνώση μαζί, μέσα στην τάξη σου.
Σε μόλις τρεις συναντήσεις, θα καταλάβεις τι είναι τα ψηφιακά παιχνίδια και πώς μπορούν να ενταχθούν στο μάθημά σου, αλλά και θα μάθεις να σχεδιάζεις τα δικά σου παιχνίδια για τους μαθητές σου.
Βήμα-βήμα, μαζί με συναδέλφους σου και μια ομάδα ειδικών εκπαιδευτικών, θα έρθεις σε επαφή με τις σύγχρονες τάσεις στο χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, θα ανακαλύψεις θεωρίες και προγράμματα που θα σε εκπλήξουν, θα μάθεις να χρησιμοποιείς την τεχνολογία ως δυναμικό εργαλείο μάθησης και θα πάρεις μέρος σε ένα συμμετοχικό playtesting όλων των παιχνιδιών που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

συντελεστές

Μαρία Σαριδάκη: ερευνητική συνεργάτης και διδάσκουσα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
Ηρώ Βούλγαρη: μέλος εργαστηριακού διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, ΕΚΠΑ
Παναγιώτης Τραγαζίκης: ερευνητής εκπαιδευτικού παιχνιδιού, υποψήφιος διδάκτορας του εργαστηρίου νέων τεχνολογιών του τμήματος ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγούς και δασκάλους) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Ημερομηνίες:
Τετάρτη 17, Πέμπτη 18 και Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 17:00-21:00
Κόστος συμμετοχής:
30 € (και για τις 3 συναντήσεις)

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.sgt.gr/gre/SPG1991/

Leave a Comment