ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκπαιδευτικό λογισμικό “Sugar Lab”

UntitledΟι ψηφιακές βιβλιοθήκες και κοινότητες μαθησιακού υλικού, συνεχώς αυξάνονται με όλο και πιο σύγχρονο και εκπαιδευτικά χρήσιμο υλικό. Μια τέτοια κοινότητα είναι και η “Sugar Labs”, που μας παρουσιάζει την πρότασή της σε εκπαιδευτικό λογισμικό για παιδιά!

«…Στην Sugarlabs δημιουργούμε μια συλλογή από εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μαθητές δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν και να αποτυπώσουν. Έχουμε εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Διανέμουμε ελεύθερα τα εργαλεία και ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να τα οικειοποιηθούν, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την ευθύνη για τη μάθησή τους.»

Ο διαδικτυακός τόπος της κοινότητας αποτελεί εκπαιδευτική πλατφόρμα αλλά και αποθετήριο υλικού και εφαρμογών που αδορούν την ενεργό συμμετοχή του μαθητή. Τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων αποθηκεύονται αυτόματα και παρέχεται υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο.

Η πλατφόρμα έχει και social χαρακτήρα, αφού οι μαθητές μπορούν να ανταλλάσσουν υλικό και να κάνουν ομαδικές δραστηριότητες. Σε χρήση τάξης, η πλατφόρμα μπορεί να εγκατασταθεί τοπικά χωρίς να απαιτείται internet.

 

βρείτε την κοινότητα και το αποθετήριο εδώ:

http://www.sugarlabs.org/

http://github.com/sugarlabs

2 thoughts on “Εκπαιδευτικό λογισμικό “Sugar Lab”

  1. > Ο διαδικτυακός τόπος της κοινότητας αποτελεί εκπαιδευτική πλατφόρμα αλλά και αποθετήριο υλικού και εφαρμογών που αδορούν την ενεργό συμμετοχή του μαθητή.

    ;;;;

    Απ’ όσο ξέρω το sugarlabs δεν είναι web-based εφαρμογή αλλά βασίζεται σε GTK και αναπτύχθηκε αρχικά για το “One Laptop per Child” XO-1 netbook. Έχει γίνει κάποια υλοποίηση για τη λειτουργία του σε περιηγητή ιστού;

  2. Όχι, δεν είναι περιηγητής ιστού, είναι πλατφόρμα που εγκαθίσταται και παίζει τοπικά. Δίνει όμως δυνατότητα σύνδεσης και επικοινωνίας με άλλους χρήστες και developpers εφόσον υπάρχει ιντερνετ.

Leave a Comment