ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Σχέδιο πλήρους δικτύωσης των σχολείων και αναβάθμισης ψηφιακών υποδομών

optikes_inesΠερίπου 900 σχολεία σε 45 πόλεις που διαθέτουν δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών, πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης, είναι συνδεδεμένα με οπτικές ίνες.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή, το υπουργείο, με σκοπό τη βελτίωση του δημόσιου σχολείου, υλοποιεί σταδιακά την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των σχολείων της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και επεξεργάζεται σχέδια για την πλήρη δικτύωση των σχολείων με οπτικές ίνες, με παράλληλη αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων τους.

Ήδη υλοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης που αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις υποδομές ΤΠΕ των σχολείων και θα συνεχιστεί σύντομα με την αναβάθμιση των υποδομών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Η αναβάθμιση στηρίζεται σε ανοιχτές τεχνολογίες και πρότυπα και σε εξοπλισμό (υλικό/λογισμικό) που προσφέρεται για παιδαγωγική – διδακτική αξιοποίηση. Στη πιλοτική φάση συμμετέχουν σχολεία που καταθέτουν πλήρη εκπαιδευτική πρόταση μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που αφορά στον τρόπο αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών(ΤΠΕ) στη καθημερινή διδακτική διαδικασία.

 

Πηγή: http://www.thestival.gr

One thought on “Σχέδιο πλήρους δικτύωσης των σχολείων και αναβάθμισης ψηφιακών υποδομών

  1. Είμαι διευθυντής σε Λύκειο που έχει σύνδεση οπτικής ίνας και αυτό είναι εξαιρετικό. Από την άλλη, η “πλήρης εκπαιδευτική πρόταση” στην ηλεκτρονική φόρμα είναι απλώς μιά έκθεση ιδεών από εκπαιδευτικούς και διευθυντές που δεν μπορεί κανείς να την διασταυρώσει Επιπλέον είναι απλώς κείμενο στο μεγαλύτερο κομμάτι και με 4000 αιτήσεις ποιός θα τις διβάσει και αξιολογήσει για την επιλογή;

Leave a Comment