ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), ενημερώνει τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην ΕΕΛΛΑΚ ότι έχει δημοσιεύσει 4 θέσεις πρακτικής στο πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης Πρακτικής Άσκησης ΑΤΛΑΣ.

Οι θέσεις πρακτικής έχουν εξάμηνη διάρκεια και αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:

  • “Community Building”, αφορά την υποστήριξη κοινοτήτων εθελοντών ανοιχτών τεχνολογιών, (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 130760)
  • “Administration assistant”, αφορά τη διοικητική υποστήριξη του Οργανισμού (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 130762)
  • “Junios Sysadmin” αφορά την υποστήριξη στη διαχείριση της πληροφοριακής υποδομής του Οργανισμού, (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 170180)
  • “Junior web developer”, αφορά την υποστήριξη των δικτυακών τόπων του Οργανισμού, (Κωδικός Θέσης ΑΤΛΑΣ 140156)

Αναλυτικές περιγραφές για τις αρμοδιότητες όλων των θέσεων καθώς και τα επιθυμητά προσόντα για την κάθε θέση υπάρχουν στο πληροφοριακό σύστημα ΑΤΛΑΣ, στο οποίο ο κάθε φοιτητής μπορεί να συνδεθεί με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχει από το Ίδρυμά του.

Μέσα από την πρακτική τους εξάσκηση στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τις σπουδές τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το χώρο του Ελεύθερου και Ανοιχτού Λογισμικού και των Ανοιχτών Τεχνολογιών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν ενεργά με τη διάδοση της χρήσης του ανοιχτού λογισμικού την τεχνική υποστήριξη ανοιχτών τεχνολογιών όπως 3D printers, 3D Scanners, Arduino, RaspBerry Pi.

Επειδή η διαδικασία αντιστοίχισης των φοιτητών με τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης γίνεται με ευθύνη των Ιδρυμάτων και με την εσωτερική διαδικασία που έχει οριστεί σε αυτά, σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον για κάποια θέση μπορείτε να επικοινωνείτε με τα Γραφεία Πρακτικής Άσκησης του Ιδρύματός σας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον σας για συγκεκριμένη θέση στην ΕΕΛΛΑΚ και να ενημερώνεστε για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.

Παράλληλα ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών εγκαινιάζει το θεσμό της πρακτικής αμειβόμενης άσκησης προσφέροντας την ευκαιρία σε δύο άτομα να εκπληρώσουν την πρακτική τους άσκηση ως Activist Data Annotator / Machine Learning Trainer με ενεργό ρόλο στις δράσεις του Οργανισμού και συμβάλλοντας στην προσπάθεια δημιουργίας ενός Μεγάλου Γλωσσικού Μοντέλου Ανοιχτού Κώδικα στα Ελληνικά (Open Source Greek LLM).

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις πρακτικής αμειβόμενης άσκησης Activist Data Annotator / Machine Learning Trainer μπορείτε να δείτε εδώ: https://eellak.ellak.gr/2024/01/18/data-ann/

3 thoughts on “Θέσεις Πρακτικής Άσκησης στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ)

  1. Καλημέρα σας! Η πρακτική άσκηση μπορεί να περιλαμβάνει και μεταπτυχιακούς φοιτητές? Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  2. Είμαι απόφοιτη πανεπιστημίου, για πρακτική δέχεστε μόνο άτομα με ενεργή φοιτητική κατάσταση; Αν ναι, θα μπορούσα να στείλω σε κάποιο email το βιογραφικό μου για ανοιχτές θέσεις εργασίας;

Leave a Comment