ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Eminent (Expert Meeting IN Education NeTworking)- ONLINE CONFERENCE: 7 Δεκεμβρίου 2021

Τo Eminent (Expert Meeting IN Education NeTworking) είναι η ετήσια διάσκεψη του European Schoolnet (EUN).  Συμμετέχουν τα Υπουργεία Παιδείας 33 χωρών, φορείς χάραξης πολιτικής, εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κλάδου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ασχολούνται με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Στη διάσκεψη συμμετέχουν επίσης  ερευνητές και συνεργάτες έργων του European Schoolnet, συζητώντας  σχετικά με τα κορυφαία θέματα που επηρεάζουν την εκπαίδευση και τη μάθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα Υπουργεία Παιδείας και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιακή εκπαίδευση θα αποτελέσει έναν οδηγό θετικής αλλαγής για τα σχολεία, τους δασκάλους και τους μαθητές, προσδοκώντας σε μια πιο αποτελεσματική εκπαίδευση. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες ανακοινώσεις, πρακτικές λύσεις και έργα που αφορούν στη ψηφιακή εκπαίδευση από όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ηλεκτρονικής τηλεδιάσκεψης και θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε μια εικονική έκθεση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρακτικές πληροφορίες που εμφανίζονται στα διάφορα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων, των ιδεών, των περιπτωσιολογικών μελετών και των έργων που σχετίζονται με την ψηφιακή εκπαίδευση. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους κύριους επιχειρηματικούς εταίρους του EUN, που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε εκπαιδευτικούς και σχολεία και να εξοικειωθούν με την αποστολή, τα έργα και τις δραστηριότητες του EUN.

Η διάσκεψη θα προσεγγίσει και δύο σημαντικά θέματα που έχουν επισημανθεί ως μέρος της μαθησιακής διαδικασίας της περιόδου Covid 19:

     ● Η σημασία της ένταξης και η αναγκαιότητα να την επαναπροσδιορίσουμε σε σχέση με την ανάπτυξη της ψηφιακής εκπαίδευσης.

     ● Τις δυνατότητες  που το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Διευκόλυνσης Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (The Recovery and Resilience Facility) προσφέρει για τη στήριξη του μετασχηματισμού των εκπαιδευτικών συστημάτων στις χώρες της ΕΕ.

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, δείτε περισσότερα εδώ

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη, για την εγγραφή σας πηγαίνετε εδώ

Leave a Comment