ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Youth Hacking 4 Freedom: Διαγωνισμός συγγραφής ανοιχτού κώδικα για εφήβους από το FSFE

Το Free Software Foundation Europe (FSFE) για να εμπνεύσει τη νεότερη γενιά στην ελευθερία του λογισμικού, διοργανώνει τον διαγωνισμό «Youth Hacking 4 Freedom» (YH4F), όπου έφηβοι από όλη την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να ανταγωνιστούν με ένα δίκαιο και διασκεδαστικό τρόπο στην συγγραφή ανοιχτού κώδικα. Οι νικητές θα λάβουν ένα χρηματικό έπαθλο και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες

  • Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 14-18 ετών και πρέπει να εγγραφούν στο yh4f.org
  • Η εναρκτήρια εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2021.
  • Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 .
  • Σε έξι νικητές θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα (2 x 4.096 €, 2 x 2.048 €, 2 x 1.024 €) και ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες.
  • Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Η τελετή απονομής θα γίνει στις Βρυξέλλες.

Ο διαγωνισμός YH4F περιλαμβάνει μια εκδήλωση έναρξης την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, 5μμ CEST. Το FSFE θα παρουσιάσει τον διαγωνισμό και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής στη διεύθυνση yh4f.org

Φάση συγγραφής κώδικα

Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, ξεκινά η φάση συγγραφής κώδικα, διάρκειας πέντε μηνών και οι συμμετέχοντες επικεντρώνονται στον κώδικα έως τον Μάρτιο του 2022. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν όλη τη φαντασία τους στον διαγωνισμό και μπορούν να γράψουν κώδικα για οποιοδήποτε τύπο λογισμικού θέλουν, αρκεί να είναι Ελεύθερο Λογισμικό. Το έργο λογισμικού μπορεί να είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα γραμμένο από την αρχή, ή μπορούν να τροποποιήσουν ή να συνδυάσουν υπάρχοντα προγράμματα. Όλα είναι ευπρόσδεκτα!

Αξιολόγηση

Αφού οι συμμετέχοντες υποβάλουν τα προγράμματά τους, πραγματοποιείται μια φάση αξιολόγησης από ειδικούς του Ελεύθερου Λογισμικού. Μεταξύ των μελών της κριτικής επιτροπής είναι ο Neil McGovern, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος GNOME και η Claudia Müller-Birn, Καθηγήτρια για τον Ανθρωποκεντρικό Υπολογισμό στο Freie Universität Berlin.

Βραβεία

Οι νικητές θα κληθούν να λάβουν τα βραβεία τους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο του 2022. Το διήμερο ταξίδι περιλαμβάνει την τελετή απονομής και κοινωνικές δραστηριότητες όπου οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα.

Γραφικό από τη Lisa Schmidt, CC-BY-SA 4.0

Στον ιστότοπο yh4f.org μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως η διαδικασία, τα κριτήρια καταλληλότητας και οι συχνές ερωτήσεις .

Πηγή άρθρου: https://fsfe.org/

Leave a Comment