ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τα αποτελέσματα του hackathon της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Winning over the classroom with Jitsi”


Δείτε για ενημέρωση τα άρθρα:

«Εγκατάσταση Matrix/Element/Jitsi και Nextcloud στην ΕΕΛΛΑΚ«


Πραγματοποιήθηκε την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου το διαδικτυακό hackathon με θέμα την εκπαίδευση με τίτλο “Winning over the classroom with Jitsi” με την συμμετοχή περισσότερων από 150 ατόμων από 50 χώρες για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για το Jitsi . 

To hackathon οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του έργου ISA² και της δράσης Sharing and Re-use (2016.31) και είχε σαν στόχο την βελτίωση των υπαρχόντων λειτουργιών ή την προσθήκη νέων που θα κάνουν το Jitsi ακόμα πιο εύχρηστο για χρήση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Προγραμματιστές, αρχιτέκτονες, μαθητές και εκπαιδευτικοί από διαφορετικές χώρες και ζώνες ώρας συνεργάστηκαν για μία εβδομάδα σε ένα συνεργατικό διαδικτυακό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες θα μπορούσαν να επιλέξουν να αντιμετωπίσουν μερικές από τις προκλήσεις που πρότεινε το Jitsi, ή θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις δικές τους.

Βραβεία, νέες δυνατότητες για το Jitsi 

  • Το 5ο βραβείο των 500 € πήγε στην ομάδα του AUTOSCALING KUBERNETES OPERATOR, με τρεις συμμετέχοντες: Pierre Ozoux, Hugo Renard και Timothée Gosselin. Το έργο σχετίζεται με τη χρήση Kubernetes για την παροχή δυνατοτήτων αυτόματης κλιμάκωσης όταν χρησιμοποιείτε το Jitsi με υψηλό φόρτο εργασίας
  • Το 4ο βραβείο των 750 € πήγε στην ομάδα της JITAS, με έναν έναν συμμετέχοντα: τον Emrah Eryilmaz. Το έργο σχετίζεται με τη χρήση περιβάλλοντος επιφάνειας εργασίας που βασίζεται σε cloud για τη βελτίωση της εμπειρίας κοινής χρήσης της οθόνης.
  • Το 3ο βραβείο των 1.500 € πήγε στην ομάδα BREAKOUT ROOMS, με έναν συμμετέχοντα: τον Werner Fleischer. Το έργο αφορά, όπως λέει το όνομα της ομάδας, breakout rooms, που ήταν μια από τις προκλήσεις που πρότεινε το Jitsi.
  • Το 2ο βραβείο των 2.500 € πήγε στην ομάδα του ORDERED RAISED HANDS LIST με τρεις συμμετέχοντες: Isaac Marco, Ruben Teijeiro και Βασίλη Κριθαράκη. Το έργο αφορά την ικανότητα να δούμε ποιος σήκωσε πρώτα το χέρι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.
  • Το 1ο βραβείο των 5.000 € πήγε στην ομάδα SIMPLE POLLS με τρεις φοιτητές: Fabien Zucchet, Jade Guiton και Antoine Marras. Το έργο προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας και εκκίνησης δημοσκοπήσεων στο Jitsi τόσο για επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και για κινητά.

To βίντεο της τελετής απονομής είναι διαθέσιμη εδώ.

Πηγή άρθρου: https://joinup.ec.europa.eu/

Leave a Comment