ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

EU Code Week Hackathon στην Ελλάδα

Το 2021, το EU Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού) φέρνει έξι εξαιρετικούς μαραθώνιους χάκινγκ σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και προσκαλεί μαθητές Λυκείου (15-19 ετών) να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στη συγγραφή κώδικα για να βρουν λύσεις σε τοπικές προκλήσεις. Οι μαραθώνιοι χάκινγκ θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία.

Ο μαραθώνιος χάκινγκ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού είναι ένα ταξίδι που ξεκινάει με έναν 24ωρο διαδικτυακό μαραθώνιο. Στο τέλος του μαραθωνίου οι συμμετέχουσες ομάδες θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους σε μια κριτική επιτροπή ειδικών. Οι δέκα καλύτερες ομάδες θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στον μαραθώνιο χάκινγκ και θα λάβουν εκπαίδευση και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στη συνέχεια, οι ομάδες θα συμμετάσχουν στον τελευταίο 12ωρο κατ’ ιδίαν εθνικό μαραθώνιο χάκινγκ τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο (ο οποίος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, εάν η κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπει τη φυσική συνάντηση). Οι νικητήριες ομάδες κάθε εθνικού μαραθωνίου χάκινγκ θα διαγωνιστούν κατά τη διάρκεια του EU Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, 9 έως 24 Οκτωβρίου 2021) σε έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα καθορίσει τον τελικό νικητή!

Οι μαραθώνιοι χάκινγκ του EU Code Week συνδιοργανώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους τοπικούς Πρέσβεις του EU Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού) και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος είναι να αναδείξουν πώς συγκεκριμένες λύσεις υλοποιούνται από μαθητές με τη βοήθεια της δημιουργικότητας, του ενθουσιασμού, των πρωτότυπων ιδεών και των δεξιοτήτων συγγραφής κώδικα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Προθεσμία για την υποβολή προκλήσεων: 12 Απριλίου 2021

Αξιολόγηση και επιλογή τριών προκλήσεων που θα τεθούν σε ψηφοφορία από το κοινό: 13 Απριλίου 2021

Δημόσια ψηφοφορία: από τις 13 Απριλίου έως τις 27 Απριλίου 2021

Ο ελληνικός μαραθώνιος χάκινγκ ξεκινά στις 7 Μαΐου

Ο ελληνικός μαραθώνιος χάκινγκ ολοκληρώνεται στις 8 Μαΐου

Οι 10 καλύτερες ομάδες συνεχίζουν στην επόμενη φάση.

Ο φυσικός ελληνικός μαραθώνιος χάκινγκ ξεκινά στις: εκκρεμεί η ανακοίνωση της ημερομηνίας

Ο φυσικός ελληνικός μαραθώνιος χάκινγκ ολοκληρώνεται στις: εκκρεμεί η ανακοίνωση της ημερομηνίας (η νικητήρια λύση θα αναγορευτεί σε αυτή την ημερομηνία).

– Για αναλυτικές οδηγίες ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο.

– Προτάσεις προκλήσεων για το Hackathon https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUCodeWeek2020_Challenges_Greece

– Φόρμα για την εγγραφή μαθητών/ομάδων: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUCWHackathonGreece

Έχεις ερωτήσεις ή χρειάζεσαι διευκρινίσεις; Μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στη διεύθυνση: hackathon.greece@codeweek.eu

Leave a Comment