ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διακρίσεις για την Εθνική ομάδα πληροφορικής στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2020

Η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) ανακοινώνει ότι η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2020 (International Olympiad on Informatics, IOI2020, https://ioi2020.sg/) η οποία διοργανώθηκε μεταξύ 13 και 19 Σεπτεμβρίου 2020. Η ΙOI 2020 οργανώθηκε από τη χώρα της Σιγκαπούρης και διεξήχθη εξ’ αποστάσεως (online).

Η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής 2020, η οποία συμμετείχε στη φετινή ΙOI, αποτελείται από τους ακόλουθους μαθητές:

ΠΙΠΗΣΕΥΑΓΓΕΛΟΣΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗΣΑΘΑΝΑΣΙΟΣΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΟΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ1ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Εθνική Ομάδα Πληροφορικής κατάφερε να κατακτήσει 2 μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα:

Ο μαθητής Πίπης Ευάγγελος από το ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια του Διαγωνισμού.

Ο μαθητής Παναγόπουλος Αναστάσιος από το ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ κατέκτησε ένα από τα Χάλκινα μετάλλια.

Η απόφαση για διεξαγωγή του διαγωνισμού ΙOI2020 εξ’ αποστάσεως ελήφθη λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας και λαμβάνοντας υπόψη την υγιεινή και ασφάλεια των συμμετεχόντων μαθητών και των συνοδών. Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής οργάνωσαν και υλοποίησαν με επιτυχία τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής , σύμφωνα με τις οδηγίες των διοργανωτών. Η συμμετοχή των συμμετεχόντων μαθητών πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τις υποδομές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής.

Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΠΥ

Leave a Comment