ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικτυακή Διημερίδα για την Εξ’Αποστάσεως Εκπαίδευση

Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Διημερίδα με κεντρικό θέμα: Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: Η επόμενη μέρα. Η πρόκληση της Ανοιχτής Εκπαίδευσης”, διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) καθώς και Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από όλη την Ελλάδα.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε το Σάββατο στις 17:30 με το Χαιρετισμό του Προέδρου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), κ. Περικλής Μήτκας και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Αντωνίου.

Η θεματολογία της διημερίδας κάλυψε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης ενώ το πρόγραμμα περιελάμβανε 5 συνεδρίες και 19 εργαστήρια που πραγματοποιούνταν παράλληλα σε 3 διαφορετικές εικονικές αίθουσες. Στις συνεδρίες αλλά και στα εργαστήρια συμμετείχαν σχολιαστές, οι οποίοι είχαν το ρόλο του διευκολυντή καθώς μετέφεραν τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων στους ομιλητές, καθώς και rapporteurs έκαναν τη σύνοψη της κάθε θεματικής ενότητας.

Στη Διημερίδα εγγράφηκαν περισσότεροι από 10.000 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, υπήρξαν 24 ώρες παράλληλης ζωντανής ροής που παρακολουθούσαν ταυτόχρονα πάνω από 3.000 συμμετέχοντες που υπέβαλαν πάνω από 750 ερωτήσεις. Τα βίντεο των ομιλιών και των εργαστηρίων διατίθενται ελεύθερα για παρακολούθηση στον αντίστοιχο σύνδεσμο της εικονικής αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκαν (Κύρια Αίθουσα, Αίθουσα παράλληλων συνεδριών 1, Αίθουσα παράλληλων συνεδριών 2), ενώ όλες οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της Διημερίδας, έως το τέλος της εβδομάδας.

Leave a Comment