ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Δύο νέα μαθήματα του Mathesis «Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML5, CSS3, Javascript» και «Στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου 2»

Δύο νέα μαθήματα του Mathesis «Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML5, CSS3, Javascript» και «Στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου 2» ξεκινάνε επίσημα τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Παράλληλα, άλλα εννέα μαθήματα συνεχίζονται στο δικό σας ρυθμό.


Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στα έντεκα μαθήματα που προσφέρουμε αυτή την περίοδο οι ηλεκτρονικές βεβαιώσεις επιτυχούς παρακολούθησης θα εκδίδονται αυτόματα και στα αγγλικά. Σταδιακά, και οι βεβαιώσεις των προηγούμενων μαθημάτων θα μεταφράζονται στα αγγλικά. Όσοι από εσάς λοιπόν έχετε περάσει κάποιο μάθημα στο παρελθόν θα δείτε το επόμενο διάστημα στην σελίδα της προόδου σας την αγγλική σας βεβαίωση, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι από τη μεριά σας!

Τέλος, θα θέλαμε άλλη μία φορά να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το ενδιαφέρον που έχετε δείξει για τα μαθήματά μας αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Η ομάδα του Mathesis, Στέφανος Τραχανάς, Nίκος Γκικόπουλος, Δημήτρης Αγγελάκης, Κατερίνα Λιγκοβανλή, Δημήτρης Βουδούρης
ΗY3.1 Εισαγωγή στην ανάπτυξη ιστοσελίδων με HTML5, CSS3, Javascript (Νέο)
To μάθημα αυτό απευθύνεται στο ευρύ κοινό και έχει στόχο την εισαγωγή στις βασικές τεχνολογίες του διαδικτύου, αυτού του μέσου που καλύπτει σήμερα κάθε πτυχή της ζωής όλων μας. Το μάθημα αφορά ιδιαίτερα τις τεχνολογίες με τις οποίες κατασκευάζονται οι ιστοσελίδες και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση προγραμματισμού.
Στο πλαίσιο του μαθήματος, θα δούμε την αρχιτεκτονική και τα βασικά πρωτόκολλα του διαδικτύου, τα κύρια στοιχεία της γλώσσας HTML5, με την οποία περιγράφουμε το περιεχόμενο και τη δομή μιας ιστοσελίδας, της γλώσσας CSS3 με την οποία ορίζουμε πώς το περιεχόμενο θα παρουσιαστεί στον χρήστη, και της γλώσσας προγραμματισμού JavaScript που προσδίδει στην ιστοσελίδα διαδραστικότητα. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστοσελίδες, που περιέχουν βίντεο, εικόνες, φόρμες εισαγωγής πληροφορίας, κλπ.

Διδάσκων: Νίκος Αβούρης, Παν/μιο Πατρών,
Έναρξη: 27 Απριλίου 2020, Εγγραφείτε Τώρα
ΙΣΤ4.2 Στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου 2: Η διαμόρφωση της διεθνούς επιχειρηματικότητας των Ελλήνων (Nέο)
Με ποιο τρόπο έφτασε η ναυτιλία των Ελλήνων τους τρεις τελευταίους αιώνες στην κορυφή του παγκόσμιου στόλου; Το μάθημα ταξιδεύει στις ταραγμένες μεσογειακές θάλασσες του 18ου αιώνα εντοπίζοντας τους Έλληνες καπετάνιους που διεξήγαγαν το νόμιμο θαλάσσιο εμπόριο ανάμεσα στους καταδρομείς, κουρσάρους και πειρατές, μοχλεύοντας τον μύθο και την πραγματικότητα στην ελληνική πειρατεία και στον πόλεμο στη θάλασσα στην Ελληνική Επανάσταση. Μετά τη δημιουργία του ελληνικού κράτους αναζητά και καταγράφει τους Έλληνες ναυτικούς στους ελληνικούς ναυτότοπους και τη σημασία της οικογένειας και των γυναικών στις αντρικές επιχειρηματικές κοινότητες. Ακολουθεί τους Έλληνες καπετάνιους στις θαλάσσιες ρότες εν πλω από το Ιόνιο και το Αιγαίο στους ωκεανούς του κόσμου. Αναδεικνύει τα επιχειρηματικά εμποροναυτιλιακά δίκτυα των Ελλήνων και την εξάπλωσή τους διεισδύοντας στην ελληνική επιχειρηματικότητα στη θάλασσα. Εξετάζει πως οι Έλληνες διαμόρφωσαν διεθνείς εμπορικές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις, καθιερώνοντας την αρχιτεκτονική της παγκόσμιας ναυτιλιακής επιχείρησης με καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές.

Διδάσκουσα: Τζελίνα Χαρλαύτη, ΙΜΣ/ΙΤΕ – Παν/μιο Κρήτης,
Έναρξη: 27 Απριλίου 2020, ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤ4.2

Leave a Comment