ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Kατασκευή προστατευτικών ασπίδων για τον κορονοϊό με τη χρήση 3D εκτυπωτή από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

3Δ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Φλώρινας σε συνεργασία με τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Φλώρινας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας,  ξεκίνησε την παραγωγή προστατευτικών ασπίδων (μάσκες) με τη χρήση 3D εκτυπωτή.

Το μοντέλο της προστατευτικής ασπίδας (μάσκας)  που επιλέχθηκε είναι της Prusa Printers, τύπος RC3, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας της Τσεχίας. Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί η εταιρία 3dHub, η οποία προσφέρει το τελικό προϊόν της (αφιλοκερδώς) στο Υπουργείο Υγείας της χώρας μας.

Στην επιτυχημένη δράση έχουν συμβάλλει, ο Δήμος Φλώρινας, το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας και το Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας παραχωρώντας τους 3D εκτυπωτές τους για να επιτευχθεί μεγαλύτερη παραγωγή σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ έχει παραχωρήσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας έναν 3D Εκτυπωτή που έχει προέλθει από δωρεά της Singular Logic, ο οποίος αξιοποιείται και σε αυτή την προσπάθεια.

Οι προστατευτικές ασπίδες (μάσκες) που κατασκευάζονται, παραχωρούνται δωρεάν στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Φλώρινας και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή άρθρου: http://dmaked.pde.sch.gr

Leave a Comment