ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Tο ΕΜΠ αρωγός του ΕΣΥ κατά της πανδημίας του COVID-19

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συστρατεύεται στην υποστήριξη του μαχόμενου Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID -19.  

Διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας για την ενίσχυση δύο νοσοκομείων, του Γ. Ν. Α. «Ο Ευαγγελισμός» και του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία» μέσω δωρεάς για την προμήθεια νοσοκομειακού υλικού.

Διαθέτει τον αξιόλογο εξοπλισμό εργαστηριακών μονάδων του, αποτελούμενο από συστήματα 3D εκτύπωσης βιομηχανικής και ημι-βιομηχανικής κλίμακας καθώς και 3D σάρωσης, για την παραγωγή και αντίστροφο σχεδιασμό εξαρτημάτων και αναλωσίμων για την έκτακτη κάλυψη ελλείποντος υγειονομικού υλικού (προστατευτικές ασπίδες, μάσκες πολλών χρήσεων, ανταλλακτικά αναπνευστήρων κλπ.). Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί μηχανολογικός εξοπλισμός για ανταλλακτικά και κατασκευές.  Η αξιοποίηση του εξοπλισμού συνοδεύεται από ιδίους πόρους σε προσωπικό και πρώτες ύλες. Συγκροτήθηκε Επιτροπή* του ΕΜΠ, 3DP-NTUA hub, η οποία θα λειτουργεί και ως σύνδεσμος με το Υπουργείο Υγείας, για την ένταξη στον κεντρικό σχεδιασμό της σχετικής δραστηριότητας στο Ίδρυμα.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο αγώνας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων της χώρας είναι ηρωϊκός. Υποχρέωση όλων μας είναι να συμμετέχουμε στην καθολική προσπάθεια τηρώντας αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας, της δικής μας και των συμπολιτών μας. ‘Ετσι ενισχύουμε την αντοχή του ΕΣΥ στη μεγάλη πίεση που υφίσταται.

Η Πρυτανεία του ΕΜΠ

  Ο Πρύτανης                                        Οι Αντιπρυτάνεις

Α. Μπουντουβής                 Ε. Σαπουντζάκης, Ι. Χατζηγεωργίου, Δ. Γκιντίδης

*Συντονιστές Επιτροπής: Καθ. Κ. Χαριτίδης, Εργαστήριο Προηγμένων Υλικών, Νανο-υλικών και Νανοτεχνολογίας, Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Aναπλ. Καθ. Β. Σπιτάς, Εργαστήριο Ταχείας Κατασκευής Πρωτοτύπων και Εργαλείων, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ.

Πηγή άρθρου: https://www.ntua.gr/

Leave a Comment