ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  3o Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot  που διοργανώθηκε από τον  Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, το  Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Κ.Η.Δ.)  και την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης (Β.Κ.Π.) του ΑΠΘ, σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2019 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 ομιλίες,  παρουσιάσεις και εργαστήρια για το Moodle τις όποιες παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες.


Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες. Πέρα από την εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται και από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση προσωπικού και υποστήριξη πελατών.

Κατά την διάρκεια του  3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου MoodleMoot  πραγματοποιήθηκαν  εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τη χρήση του Moodle στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και workshops σχετικά με ανάπτυξη εργαλείων για το Moodle.  Ιδιαίτερο ενδιαφερον είχαν η ομιλία της Elisabeth Dalton (Research Analyst  Moodle HQ’s) – Moodle Learning Analytics: Defining and Measuring «Quality Education», η παρουσίαση της Πανωραίας Σπηλιοπούλου  (HEAL-Link Legal Advisor)  για τα Δικαιώματα στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο και οι παρουσιάσεις του  Zvonko Martinovic, (University of Zagreb University Computing Centre -SRCE) “One Moodle installation for over 100 higher education institutions in Croatia “ και των Β. Κάλφα, Δ. Χαριδήμου & Α. Αγορογιάννη (ΑΠΘ) για τα εργαλεία ηλεκτρονικής μάθησης στο Α.Π.Θ.


Με τη διοργάνωση του ετήσιου θεσμού των MoodleMoot στην Ελλάδα στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ενεργή κοινότητα χρηστών, προγραμματιστών και δημιουργών ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, η οποία θα  μοιράζεται και θα προωθεί καλές πρακτικές ανάπτυξης και χρήσης του Moodle και των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων στην εκπαίδευση καθώς και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ό

Όλες οι παρουσιάσεις και τα βίντεο από τις 2 ημέρες του συνεδρίου του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στο https://moodlemoot.org/mootgr19/presentations-slides/Ακόμα στο https://moodlemoot.org/mootgr19/workshops/ μπορείτε να δείτε τα βίντεο από τα εργαστήρια του moodlemoot, ενώ στο https://moodlemoot.org/mootgr19/photos είναι διαθέσιμες όλες οι φωτογραφίες από το συνέδριο .

Leave a Comment