ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Θεματική διάσκεψη eTwinning: “Learning to think in a Digital Society” 28-30 Σεπτεμβρίου – Αθήνα

Το eTwinning  διοργανώνει το θεματικό συνέδριο “Learning to think in a Digital Society”  στο Ξενοδοχείο Divani Caravel  στις 28-30 Σεπτεμβρίου 2017.

Σε αυτή τη Θεματική Διάσκεψη δίνεται έμφαση στις δεξιότητες υπολογιστικής σκέψης. Η Υπολογιστική Σκέψη αντιπροσωπεύει μια καθολικά εφαρμόσιμη στάση και σύνολο δεξιοτήτων που όλοι και όχι μόνο οι επιστήμονες υπολογιστών θα πρέπει να μάθουν και να χρησιμοποιούν. Το eTwinning, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό δίκτυο στην Ευρώπη, έχει προωθήσει τις ιδέες της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, και μέσα από αυτό το θεματικό συνέδριο, έχει σαν στόxo μια επισκόπηση των εννοιών και εφαρμογών της Υπολογιστικής Σκέψης, αποκαλύπτοντας τις δυνατότητές της για όσους εμπλέκονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση και δείχνοντας πώς το eTwinning μπορεί να συμβάλει στη διαδικασία.

Σήμερα, τα σχολεία πρέπει να να ενθαρρύνουν τη χρήση των νέων τεχνολογιών με πολύ συνειδητό και ενεργό τρόπο, καθώς επίσης και να πειραματίζονται με νέες μεθόδους και νέα περιβάλλοντα για να αντανακλούν, και να αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και την συνεργατικότητα κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι δεξιότητες σκέψης (υπολογιστική σκέψη, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, στρατηγική) είναι μερικές από τις σημαντικότερες δεξιότητες που οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να αναπτύξουν στους μαθητές τους.

Οι κύριοι στόχοι  αυτής της θεματικής διάσκεψης είναι:

  • Να εισάγει την εφαρμογή της Υπολογιστικής Σκέψης στην Εκπαίδευση και πώς αυτή μπορεί να επιτρέψει στους μαθητές να σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο κατά την επίλυση προβλημάτων και να αναλύουν καθημερινά θέματα από διαφορετική οπτική γωνία.
  • Να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς στη χρήση της Υπολογιστικής Σκέψης στα σχολεία και τις δραστηριότητες τους στο eTwinning

Την διάσκεψη “Learning to think in a Digital Society” στηρίζει και συμμετέχει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών- ΕΕΛΛΑΚ.  Ανάμεσα στα κύρια θέματα της διάσκεψης είναι οι ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση, όπου και κατά την διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εργαστήρια, σχετικά με ανοιχτό hardware (την Ρομποτική, το Arduino, το Micro:Bit, το Internet Of Things,  τα Drones κ.α), τις ανοιχτές πλατφόρμες  γνώσης και συνεργασίας (wikipedia, OpenStreetMap , SlideWiki, κ.α) ,  τον προγραμματισμό, τα σχολικά makerspaces και edulabs, το web 2.0, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και το Ανοιχτό Εκπαιδευτικό περιεχόμενο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η διάσκεψη απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς-μέλη του eTwinning και οι θέσεις παρακολούθησης έχουν καλυφθεί.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διάσκεψης και περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε στην σελίδα του συνεδρίου εδώ

 

 

Leave a Comment