ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Open Education Europa: Η Ευρωπαϊκή κοινότητα για την καινοτόμο εκπαίδευση

Από το το Σεπτέμβριο του 2013 Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκίνησε την πύλη Open Education Europa . Η πύλη αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για την ανοικτή εκπαίδευση που έχει ως στόχο την πρόσβαση Ευρωπαϊκών Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων (ΑΕΠ).   Σήμερα, με σχεδόν 38.000 εγγεγραμμένα μέλη και με μέσο όρο 55.000 μηνιαίες επισκέψεις, έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ, για την ανταλλαγή ιδεών και την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Ο κύριος στόχος της πύλης Open Education Europa είναι να συνδέσει όλα τα υπάρχοντα αποθετήρια πόρων Ευρωπαϊκής Ανοιχτής Εκπαίδευσης σε διαφορετικές γλώσσες προκειμένου να τα προσφέρει σε φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές , και να λειτουργήσει ως ένα μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί θα μοιράζονται θα ανταλλάσσουν και θα αξιοποιούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για την χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης.

Στην πύλη του  Open Education Europa  μπορείτε να συμμετέχετε με πολλούς τρόπους:

Συγγραφή άρθρων

Αν λατρεύετε τη συγγραφή και έχετε πάθος με την ανοικτή, ψηφιακή και καινοτόμο εκπαίδευση, η ΟΕΕ μπορεί να γίνει η πλατφόρμα όπου θα μοιράζεστε τις σκέψεις σας σχετικά με τα πρόσφατα πορίσματα των ερευνών, τις τελευταίες καινοτομίες και άλλα φλέγοντα ζητήματα.

Περιπτωσιολογικές Μελέτες

Ασχολείστε με ένα ενδιαφέρον έργο σχετικό με την ψηφιακή, την καινοτόμο ή την ανοικτή εκπαίδευση;  Γράψτε μια περιπτωσιολογική μελέτη για το έργο περιγράφοντας τους στόχους και τα επιτεύγματά του. Μπορείτε να μοιραστείτε τα πορίσματά σας για να διαδώσετε το έργο σας και να εμπνεύσετε τους συναδέλφους σας.

Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Πόροι – Κοινή χρήση περιεχομένου

Αν έχετε συναντήσει κάποια πρακτική οδηγία, ένα χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο, ένα ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο ή άλλο διαδικτυακό περιεχόμενο, μοιραστείτε το με την κοινότητα της ΟΕΕ. Στην ΟΕΕ προσπαθούμε να παρουσιάζουμε χρήσιμους πόρους ώστε να βοηθούμε τους επαγγελματίες της ηλεκτρονικής μάθησης στο καθημερινό τους έργο.

Συζητήσεις- Κοινότητα

Ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συζητήσετε με μέλη της ΟΕΕ ένα θέμα σχετικό με την ηλεκτρονική μάθηση ή να ζητήσετε από συναδέλφους σας να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν σε έναν ορισμένο τομέα. Βρείτε απλώς το θέμα, δημιουργήστε μια συζήτηση στην ΟΕΕ και καλέστε συμμετέχοντες να λάβουν μέρος!

Θέλετε να συνεισφέρετε με περιεχόμενο αλλά δεν νιώθετε σίγουροι για τις δεξιότητες γραφής σας; Μην ανησυχείτε! Η ομάδα επιμελητών μας ελέγχει και διορθώνει όλο το περιεχόμενο που υποβάλλεται στην πλατφόρμα ώστε να είναι κατάλληλο για δημοσίευση στην ΟΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα στο https://www.openeducationeuropa.eu

Leave a Comment