ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

To European Schoolnet γιορτάζει τα 20 χρόνια που αλλάζει την εκπαίδευση στην Ευρώπη

Το European Schoolnet με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι γιορτάζει την 20η επέτειό του φέτος! Έχοντας ξεκινήσει ως ένα δίκτυο 18 Υπουργείων Παιδείας το 1997, αυτή τη στιγμή έχει 31 μέλη που είναι ενωμένα στην αποστολή τους να αλλάξουν την εκπαίδευση στην Ευρώπη.

Η βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης, κυρίως μέσα από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της παιδαγωγικής χρήσης της τεχνολογίας, ήταν πάντα στο επίκεντρο των όσων κάνει το European Schoolnet. Καθημερινά υποστηρίζει τα Υπουργεία Παιδείας, τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς της εκπαίδευσης στην Ευρώπη στο να μετασχηματίσουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες για τις ψηφιοποιημένες κοινωνίες του 21ου αιώνα.

Πώς γίνεται αυτό στην πράξη; Εντοπίζει και εξετάζει καινοτόμες πρακτικές, μοιράζεται στοιχεία σχετικά με την επίδρασή τους, και υποστηρίζει διδακτικές πρακτικές ευθυγραμμισμένες με τα πρότυπα και τις προσδοκίες του 21ου αιώνα για την εκπαίδευση όλων των μαθητών.

Για να σηματοδοτήσει αυτή την εορταστική στιγμή  το European Schoolnet παρουσιάζει μια σειρά από δραστηριότητες για να αναδείξει το έργο του μέχρι σήμερα, καθώς και για να προβληματιστεί σχετικά με το δρόμο που ανοίγεται από εδώ και στο εξής.  Ξεκινά λοιπόν μια μηνιαία σειρά βίντεο για την  20η του επέτειο. Μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο που ακολουθεί  που εξετάζει το πώς το European Schoolnet μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της εκπαίδευσης στο μέλλον.

Στο http://www.eun.org καθώς και στην πλατφόρμα του Scientix http://www.scientix.eu/   μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλες τις άλλες επετειακές δραστηριότητες που έρχονται, και για το πώς μπορείτε να συμμετάσχετε.

Εν τω μεταξύ, μην ξεχνάτε ότι αν είστε νέοι στο European Schoolnet, μπορείτε να δείτε διάφορα project http://www.eun.org/about/projects  και ευκαιρίες κατάρτισης ανοικτές σε όλους εδώ http://www.europeanschoolnetacademy.eu/ , και αν έχετε ήδη δουλέψει με το European Schoolnet μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στα κοινωνικά δίκτυα με τη χρήση του εορταστικού hashtag #eu_schoolnet20

Βαρουτά Παναγιώτα

Δασκάλα, Scientix Ambassador

 

Πηγή άρθρου: http://www.eun.org/news/

Leave a Comment