ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Δημιουργική Γραφή” – #gredu

meanings

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνει προκύρηξη Ακαδημαϊκού Έτους 2016-2017 για το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη “Δημιουργική Γραφή”, του τμήματος Νηπιαγωγών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με έδρα τη Φλώρινα και σκοπός του είναι η παροχή ενός κατάλληλου επιστημονικού και δημιουργικού περιβάλλοντος για την προώθηση της Δημιουργικής Γραφής, καθώς και η κατάρτιση επιστημόνων-ερευνητών στον χώρο των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Επιστημών της Αγωγής.

Η διδασκαλία της Δ.Γ. πολύ συχνά εμπλέκει δύο αλληλοσυμπληρούμενα στοιχεία: την πράξη του να γράψεις (δημιουργικά) και την πράξη να σκεφτείς κριτικά την πράξη της γραφής και τα αποτελέσματά της. Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικό και εμπειρικό υπόβαθρο στον κλάδο, αλλά και τις δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς να απασχοληθούν σε διάφορα επαγγελματικά και ερευνητικά πεδία που συνδέονται με την εκπαίδευση, όπως και με τις ανάγκες της πολιτισμικής αγοράς ευρύτερα. Παράλληλα προς την ερευνητική του αποστολή, το Π.Μ.Σ. αποβλέπει και στην κατάρτιση και εξειδίκευση στελεχών της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη προγραμμάτων διδασκαλίας της λογοτεχνίας και της δημιουργικής παραγωγής του ελληνικού λόγου.

Το Πρόγραμμα δέχεται έως 50 φοιτητές κάθε ακαδημαϊκό έτος σε δύο κατευθύνσεις – Συγγραφή και Εκπαίδευση- και περιλαμβάνει μαθήματα θεωρητικά και εργαστηριακά. Η φοίτηση για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Δημιουργική Γραφή είναι διετής (4 εξάμηνα) και τα μαθήματα (εντατικά και συμπυκνωμένα) λαμβάνουν χώρα σε Φλώρινα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Πρόγραμμα δέχεται για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής και κατόχους του εν λόγω Μεταπτυχιακού Διπλώματος ή Μεταπτυχιακού Διπλώματος ειδίκευσης συναφούς γνωστικού αντικειμένου Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό, το Λεξητανίλ (http://lexitanil.nured.uowm.gr/), όπου δημοσιεύονται κείμενα των φοιτητών.

Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
Επιστημονικά Υπεύθυνος Μ.Π.Σ. “Δημιουργική Γραφή”


 

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ: http://dim-grafi.uowm.gr/index.php

Leave a Comment