ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εξ αποστάσεως μαθημάτων του προγράμματος Code+Create

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως κύκλος μαθημάτων του προγράμματος Code+Create, διάρκειας δύο μηνών, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση στη δημιουργία ιστοσελίδων (front-end web design & development) σε νέους που κατοικούν στην Ελλάδα.


Η δράση Code + Create αφορά στη βιωματική κατάρτιση νέων, ανεξαρτήτως καταγωγής, σε ψηφιακές δεξιότητες. Πραγματοποιείται από την άνοιξη του 2017, αρχικά σε συνεργασία με το FCA και πλέον με τη στήριξη του IOCC και της Αποστολής.

Υποβλήθηκαν περισσότερες από 200 αιτήσεις, επιλέχθηκαν 40 ηλικίας 18-35 με κατοικία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ, όπως κάθε φορά, προτεραιότητα δόθηκε στους ανέργους.

Με διαδικτυακές συναντήσεις τέσσερις φορές την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στο αγγλόφωνο πρόγραμμα εκπαιδεύτηκαν σε επαγγελματικά εργαλεία του κλάδου βασισμένα σε ανοιχτές τεχνολογίες.


Με βάση τα κριτήρια ολοκλήρωσης του μαθήματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν στο τέλος του κύκλου διεθνώς αναγνωρισμένα Open Badges για την πιστοποίηση των δεξιοτήτων τους, όπως και πιστοποιητικά παρακολούθησης από την ΕΕΛΛΑΚ.

Για πρώτη φορά οι συμμετέχοντες κλήθηκαν επίσης να δημιουργήσουν επαγγελματικών προδιαγραφών δείγματα της δουλειάς τους ( δείτε εδώ, εδώ και εδώ μερικές από τις εργασίες τους)  τα οποία και δημοσίευσαν για να ενισχύσουν το εργασιακό τους προφίλ.

Στους επόμενους μήνες θα υπάρχει επίσης δυνατότητα πρακτικής άσκησης με αμοιβή σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες που ξεχώρισαν στη διάρκεια του κύκλου και επιθυμούν να εξειδικευτούν στο αντικείμενο.


Όλο τα εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για τη δράση είναι στα αγγλικά & ελληνικά και διατίθεται με ανοιχτές άδειες χωρίς χρέωση στο ηλεκτρονικό σύστημα μάθησης (Moodle elearn.ellak.gr). Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μαθήματα όπως Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Υπολογιστών, σχεδιασμός ιστοσελίδων και δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, εισαγωγή στην εκτύπωση 3D, ρομποτική και εφαρμογές IoT, εισαγωγικός προγραμματισμός Python και εξοικείωση με εφαρμογές γραφείου. Κάθε εκπαιδευόμενος που ολοκληρώνει με επιτυχία τα κριτήρια του κάθε μαθήματος λαμβάνει πιστοποιητικό και openbadge.

Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων θα ξεκινήσει το φθινόπωρο με την ίδια θεματολογία. Η διαδικασία αιτήσεων θα ανακοινωθεί στο https://edu.ellak.gr/ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δράσης Code+Create.


Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν στο https://eellak.ellak.gr/code-create/.

Leave a Comment