ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο eTwinning

Ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning στο οποίο συμμετείχε και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ). Το συνέδριο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών του Covid-19, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από 3 έως 5 Ιουλίου 2020 και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της υπηρεσίας ζωντανών μεταδόσεων του ΠΣΔ και του YouTube ενώ οι εγγραφές των εκπαιδευτικών ξεπέρασαν τις 1.600. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν συνολικά πενήντα επτά (57) ομιλίες και επιστημονικές ανακοινώσεις, υλοποιήθηκαν δεκατρία (13) βιωματικά εργαστήρια (workshops) και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σε δύο (2) στρογγυλές τράπεζες. Το συνέδριο  χαιρέτησε με παρέμβασή της η Υφυπουργός Παιδείας  και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη  και η κα Ειρήνη Πατεράκη, Παιδαγωγικά Υπεύθυνη στο European Schoolnet εκ μέρους της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της δράσης eTwinning.

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες μελών της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης σχετικά με συνεισφορά του eTwinning στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων καθώς και στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στην εποχή του covid-19. Ακολούθησε η τελετή βράβευσης των νικητών του 14ου Εθνικού Διαγωνισμού έργων eTwinning. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την 1η μέρα του συνεδρίου εδώ

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση των επιστημονικών ανακοινώσεων των εκπαιδευτικών για τις δράσεις που υλοποίησαν στο πλαίσιο του eTwinning, καθώς και στην πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων. Επίσης, υπήρχε η δυνατότητα υποβολής γραπτών ερωτημάτων από το ακροατήριο προς τους ομιλητές. Για την παρακολούθηση της Αίθουσας 1 της 2ης μέρας του συνεδρίου πατήστε εδώ, ενώ για την Αίθουσα 2 πατήστε εδώ.

Κατά την τελευταία μέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δύο (2) στρογγυλές τράπεζες με προσκεκλημένους ομιλητές. Στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η Ευρωπαϊκή και η Εθνική στρατηγική για την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και η εφαρμογή τους στη Ελληνική σχολική εκπαίδευση» συμμετείχε ο κ. Βασίλης Βλάχος, Μέλος του ΔΣ ΕΕΛΛΑΚ και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο κ. Βλάχος, στην εισήγησή του με τίτλο “Καλές πρακτικές και δράσεις του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών που συμβάλλουν στην υιοθέτηση των ψηφιακών κοινών στην εκπαιδευτική διαδικασία” αναφέρθηκε στην Ανοικτότητα στην Εκπαίδευση με αφορμή την Ψηφιακή Ατζέντα Δεξιοτήτων. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του κ. Βλάχου εδώ, ενώ τις συζητήσεις που έγιναν στις στρογγυλές τράπεζες, μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Leave a Comment