ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πάρτε μέρος στο Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης (EOSC Skills)

Ενδιαφέρεστε για την ανοικτή επιστήμη, την κατάρτιση και τη συνεργασία; Η ΕΔΥΤΕ και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στη συνεργατική πρωτοβουλία με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων Ανοικτής Επιστήμης. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος του πρωτοποριακού έργου Skills4EOSC και ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της Ελληνικής Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων που υπάγεται στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Τι είναι το Κέντρο Ικανοτήτων EOSC;

Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρόγραμμα κατάρτισης. Πρόκειται για ένα συνεργατικό δίκτυο εκπαιδευτών, επαγγελματιών και επιστημόνων από τη δημόσια διοίκηση, τα ερευνητικά ιδρύματα, την κοινωνία πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα αφιερωμένο στην προώθηση της ανοικτής επιστήμης. Ως μέλος του δικτύου, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε επίκαιρο εκπαιδευτικό υλικό και θα γίνετε ζωτικό μέρος μιας εθνικής προσπάθειας δημιουργίας μιας ενημερωμένης και ενδυναμωμένης κοινότητας πρακτικής για την ανοικτή επιστήμη! 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Η ευκαιρία αυτή είναι ανοιχτή σε ερευνητές, επαγγελματίες στον τομέα των δεδομένων, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, δημόσιους υπαλλήλους και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ανοιχτή επιστήμη. Είτε θέλετε να μοιραστείτε την τεχνογνωσία σας είτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα.

Γιατί να συμμετάσχετε;

  • Για να αναπτύξετε τις γνώσεις σας, με πρόσβαση σε ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό υλικό και δράσεις με τα οποία θα  διευρύνετε την κατανόησή σας για την ανοικτή επιστήμη.
  • Για να ενδυναμώστε άλλους, μεταφέροντας τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές σας στον  οργανισμό σας και πέραν αυτού, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινότητας γνώσεων.
  • Για να δικτυωθείτε, μέσα από τη  διασύνδεση με ομότιμους επαγγελματίες και να γίνετε μέρος ενός αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος ανοικτής επιστήμης.

Πώς μπορώ να πάρω μέρος;

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας σήμερα:

  1. Παρακολουθείστε την επίσημη έναρξη του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Κέντρων Ικανοτήτων (Skills4EOSC Competence Centres) https://www.skills4eosc.eu/participate/events/public-launch-of-the-skills4eosc-competence-centres-network 
  2. Ενημερώστε μας για τις δεξιότητες που μπορείτε να συνεισφέρετε ή που επιθυμείτε να αναπτύξετε στο πλαίσιο του Εθνικού Κέντρου Ικανοτήτων εδώ: https://forms.gle/iH6NuAEEsSP1iysN8 
  3. Μείνετε συντονισμένες/οι μαζί μας για την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των ενδιαφερομένων για το Εθνικό Κέντρο Ικανοτήτων την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024.

Leave a Comment