ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Διοργάνωση της Διεθνούς μαθητικής Βαλκανικής Ολυμπιάδας πληροφορικής (ΒΟΙ) στην Ελλάδα

Η Διεθνής Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής για μαθητές θα πραγματοποιηθεί  φέτος, στην Αθήνα και θα διαρκέσει 6 ημέρες κατά τις ημερομηνίες  9/9 έως 14/9  του 2019, με την πρώτη ημέρα να αποτελεί ημέρα άφιξης των ομάδων και την τελευταία, ημέρα αναχώρησης τους.

Στην διοργάνωση αυτή συμμετέχουν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα όλα τα Βαλκανικά κράτη και αποτελεί μια δοκιμασία στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων. Οι λύσεις όλων των μαθητών υποβάλλονται γραμμένες σε κώδικα σε κάποια από τις αποδεκτές γλώσσες προγραμματισμού (Pascal, C, C++, Java) της επιλογής τους, και αξιολογούνται από την Επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από την Ελληνική εταιρεία επιστημόνων και επαγγελματιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΕΠΥ-www.epy.gr)

Ο κανονισμός της διεξαγωγής καθώς και το γενικότερο πλαίσιο είναι σύμφωνο με τις αρχές που διέπουν την διεξαγωγή των Διεθνών Ολυμπιάδων πληροφορικής. (International Olympiad in Informatics). Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δει κανείς στην ιστοσελίδα της διεθνούς Βαλκανικής Ολυμπιάδας πληροφορικής http://boi2019.epy.gr/ .

One thought on “Διοργάνωση της Διεθνούς μαθητικής Βαλκανικής Ολυμπιάδας πληροφορικής (ΒΟΙ) στην Ελλάδα

Leave a Comment