ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τελετή αποφοίτησης της δράσης Code+Create

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η τελετή απονομής πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες της δράση Code+Create στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Η δράση Code+Create αφορά την βιωματική κατάρτιση νέων ηλικίας 18-30 ετών, (Έλληνες και πρόσφυγες) σε ψηφιακές δεξιότητες, σε εργαστήρια που έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών αξιοποιώντας τις σχεδιαστικές αρχές των Open Labs.

Η δράση ξεκίνησε από την άνοιξη του 2017 σε συνεργασία με το FCA και συνεχίζεται με τη συνεργασία του IOCC και της Αποστολής ενώ έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 320 νέοι. Ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και είναι εξοπλισμένος με εργαλεία ανοιχτών τεχνολογιών, και φορητό υπολογιστή για κάθε συμμετέχοντα.

Όλο τα εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για τη δράση είναι στα αγγλικά & ελληνικά και διατίθεται με ανοιχτές άδειες χωρίς χρέωση στο ηλεκτρονικό σύστημα μάθησης (Moodle elearn.ellak.gr). Μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί μαθήματα όπως Βασικές Δεξιότητες Χρήσης Υπολογιστών, σχεδιασμός ιστοσελίδων και δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, εισαγωγή στην εκτύπωση 3D, ρομποτική και εφαρμογές IoT, εισαγωγικός προγραμματισμός Python και εξοικείωση με εφαρμογές γραφείου. Κάθε εκπαιδευόμενος που ολοκληρώνει με επιτυχία τα κριτήρια του κάθε μαθήματος λαμβάνει πιστοποιητικό και openbadge.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν διαθέσιμες στο https://eellak.ellak.gr/code-create/. Ο επόμενος κύκλος μαθημάτων για Basic ICT Skills  θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και η πρόσκληση για εγγραφές θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω του https://edu.ellak.gr/ και  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της δράσης Code+Create

Περισσότερα για την δράση μπορείτε να διαβάσετε στο https://eellak.ellak.gr/code+create/ 

Leave a Comment