ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Η Ινδική ομόσπονδη πολιτεία της Κεράλα εξοικονομεί εκατομμύρια δολάρια με την μετάβαση των σχολείων σε Linux

Η χρήση λειτουργικών συστημάτων που βασίζονται στο Linux έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία προσαρμογής του λογισμικού. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που προσελκύει διαφορετικούς οργανισμούς και σχολεία είναι η συνολική μείωση του κόστους κτήσης και λειτουργίας.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύεται στο Financial Express, τα σχολεία στην ινδική ομόσπονδη πολιτεία  της Κεράλα εξοικονομούν περίπου 3.000 crore με την μετάπτωση σε λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux. Αυτή η είδηση ​​ακολουθεί μια προηγούμενη αναφορά από το 2017 που ανέφερε ότι η Κεράλα εξοικονομεί Rs. 300 crore κάθε χρόνο. Φαίνεται ότι το κράτος της Νότιας Ινδίας σημειώνει μεγάλη πρόοδο όσον αφορά τη διάθεση λογισμικού ανοιχτού κώδικα στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον K Anvar Sadath, εκτελεστικό διευθυντή του KITE (Kerala Infrastructure and Technology for Education), πάνω από 200.000 υπολογιστές θα λειτουργούν το λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux το επόμενο έτος και περισσότεροι από 150.000 εκπαιδευτικοί θα εκπαιδευτούν σε αυτό.

Ο Sadath προσθέτει ότι εάν το κράτος είχε επιλέξει ιδιόκτητο λογισμικό όπως τα Windows, το Microsoft Office, κλπ., κάθε PC θα είχε προσθέσει περίπου Rs 1,5 lakh στην άδεια. Αν υπολογίσετε την εξοικονόμηση κόστους για τους 200.000 υπολογιστές, η συνολική εξοικονόμηση υπολογίζεται σε 430 εκατομμύρια δολάρια (Rs 3.000 crores).

Το KITE έχει επίσης πρόσφατα κυκλοφορήσει την ενημερωμένη έκδοση του IT @ School GNU / Linux 18.04 που βασίζεται στο Ubuntu και βασίζεται στο Ubuntu 18.04 LTS.

Η  Kerala κατέστησε την Πληροφορική υποχρεωτικό θέμα το 2003 και άρχισε να υιοθετεί το Ελεύθερο Λογισμικό και το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Νωρίτερα φέτος, η Κεράλα  ανακοίνωσε επίσης την έναρξη της  μεγαλύτερης κυβερνητικής Free and Open Source IT facility, με το όνομα Swatantra.

Πηγή άρθρου:  https://fossbytes.com

Leave a Comment