ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2019

Η ομάδα AegeanRobotics του εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Στήριξης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής AegeanRobotics Competition 2019. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 13 & 14 Απριλίου 2019 στο κλειστό Γυμναστήριο στο Καρλόβασι της Σάμου.

ARC2019 1

Οι δοκιμασίες στις οποίες μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είναι:

Θα υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής και από απόσταση (Ελεύθερη Παρουσίαση εξ’αποστάσεως / Remote FreeStyle)

Όλες οι συμμετοχές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, ενώ ο πρώτος στην κάθε κατηγορία θα λάβει ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ με οδηγίες. Τέλος η καλύτερη συμμετοχή της κατηγορίας Free Style θα παραλάβει ένα ανθρωποειδές ρομπότ, κατάλληλο για εκπαίδευση στη ρομποτική, με σχετικές οδηγίες.

Δίνεται η δυνατότητα επιβράβευσης της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής. . Όλες οι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν θα λάβουν bonus στην τελική βαθμολογία την ημέρα του διαγωνισμού, βάσει των ψήφων που θα πάρουν. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν από απόσταση, οι ψήφοι θα είναι καθοριστικοί για την επιλογή των 20 συμμετοχών.
Για την συμμετοχή σας στη ψηφοφορία της έγκαιρης εγγραφής είναι απαραίτητο μαζί με την αίτηση συμμετοχής, να αποστείλετε μία τεχνική περιγραφή του έργου σας και της ομάδας και δύο τουλάχιστον φωτογραφίες. Προαιρετικά μπορείτε να αποστείλετε και αφίσα ή video (λιγότερο από 1min) που θα συνοδεύει το έργο. Αν υπάρχει εξέλιξη στο έργο σας μπορείτε να ανανεώστε τις πληροφορίες, ελπίζοντας σε περισσότερους ψήφους. Τέλος κατά τη δήλωση του έργου σας είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε αν θέτετε συμμετοχή για τις 20 θέσεις από απόσταση.

Φέτος εγκαινιάζουμε το θεσμό του φοιτητή-συνδέσμου για τις ομάδες που το επιθυμούν. Όποια ομάδα το επιθυμεί, θα έχει ένα φοιτητή δικό μας από την ώρα που θα δηλώσει συμμετοχή. Ο φοιτητής αυτός θα είναι ενήμερος για το project της ομάδας, θα επικοινωνεί μαζί μας για ότι επιθυμεί η ομάδα (ερωτήσεις διευκρινήσεις κλπ) και αν η ομάδα δεν έρθει για όποιοδήποτε λόγο, θα μπορεί είτε να παρουσιάσει το project σε συνεργασία με την ομάδα μέσω skype (Free Style) ή να αγωνιστεί για την ομάδα (sumo/linefollower).

Θα παρουσιαστούν συστήματα που προορίζονται για το 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών.

Θα γίνουν δωρεάν μαθήματα ρομποτικής σε ομάδες παιδιών με τον προπονητή τους που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 

Διοργάνωση :

UoAAI LabEETNΕΕΛΑΚMunicipality Samos

perifereia boreioyDDE Samoujde robotUrJC

Leave a Comment