ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργαστήρια δημιουργίας ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου STEAM

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συντονιστής της δράσης SCIENTIX στην Ελλάδα, και η Επιστημονική Επιτροπή  προώθησης του STEΑM στην εκπαίδευση του ΕΕΛΛΑΚ, πρόκειται να διοργανώσει δια ζώσης εργαστήρια ανάπτυξης διδακτικών σεναρίων σε θέματα STEΑM για εκπαιδευτικούς σε 3 πόλεις (Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Ηράκλειο).

Κάθε δια ζώσης εργαστήριο θα έχει διάρκεια 6 ώρες και θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάρτιο του 2019. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στη σχεδίαση διδακτικών σεναρίων με ανάπτυξη υλικού και λογισμικού ανοιχτού κώδικα με βάση το πρότυπο OER Canvas σε θέματα STEAM , για τη διάχυση του STEAM στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο μέσα από τα εκπαιδευτικά σενάρια που θα προτείνουν στην φόρμα συμμετοχής, ενώ θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε τεχνολογίες όπως ο τρισδιάστατος σχεδιασμός, η τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση, ο διαδραστικός σχεδιασμός, οι γλώσσες  προγραμματισμού και στη σχεδίαση απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων με έμφαση στην διασύνδεση αισθητήρων και ενεργοποιητών που περιέχονται σε εκπαιδευτικά κιτ.

Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεγούν θα είναι σε συνεχή επαφή μέσω σχεδιασμού δραστηριοτήτων με την  Επιστημονική Επιτροπή προώθησης του STEΑM στην εκπαίδευση.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώστε τη φόρμα.

This event is supported by the European Commission’s H2020 programme – project Scientix 3 (Grant agreement N. 730009), coordinated by European Schoolnet (EUN). The event is the sole responsibility of the organizer and it does not represent the opinion of the European Commission (EC) or EUN, and neither the EC or EUN are responsible for any use that might be made of information contained.

Leave a Comment