ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2o Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot #MootGR18

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  2o Πανελλήνιο Συνέδριο MoodleMoot  που διοργανώθηκε από τον  Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ  , το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,  το  Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, στις 29 & 30 Νοεμβρίου στο ΕΜΠ.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 ομιλίες,  παρουσιάσεις και εργαστήρια για το Moodle τις όποιες παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 συμμετέχοντες.

Το Moodle είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης ανοιχτού κώδικα και χρησιμοποιείται σήμερα από περισσότερους από 120 εκατομμύρια χρήστες. Πέρα από την εκτεταμένη χρήση του σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, το Moodle χρησιμοποιείται και από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως για την εκπαίδευση προσωπικού και υποστήριξη πελατών.

Κατά την διάρκεια του  2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου MoodleMoot  πραγματοποιήθηκαν  εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τη χρήση του Moodle στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και workshops σχετικά με ανάπτυξη εργαλείων για το Moodle.  Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειχαν οι παρουσιάσεις υλοποίησης του Moodle από το Α.Π.Θ,  το ΕΑΠ, το ΕΜΠ και από το πανεπιστήμιο Ege της Τουρκίας  αλλά και από οργανισμούς όπως το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας   και από την εκπαιδευτική πλατφόρμα για την Κοινωνική και Αλληλέγυα οικονομία kalomathe.gr .

Μια από τις σημαντικές στιγμές του συνεδρίου, ήταν η παρουσίαση (μέσω διαδικτύου) του τετραπληγικού Paul Benson, ο οποίος σε συνεργασία με τον Δρ. Αύγουστο Τσινάκο , παρουσίασε τις εμπειρίες του και την διαδικασία μάθησης μέσω της πλατφόρμας του Moodle.

Με τη διοργάνωση του ετήσιου θεσμού των MoodleMoot στην Ελλάδα στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ενεργή κοινότητα χρηστών, προγραμματιστών και δημιουργών ανοιχτού εκπαιδευτικού περιεχομένου, η οποία θα  μοιράζεται και θα προωθεί καλές πρακτικές ανάπτυξης και χρήσης του Moodle και των Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων στην εκπαίδευση καθώς και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Όλες οι παρουσιάσεις του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στο https://moodlemoot.org/mootgr18/presentations-2/

Leave a Comment