ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κάλεσμα για εθελοντές εκπαιδευτές

Αν έχεις τον χρόνο και τις ικανότητες, τότε μπορείς να δηλώσεις εθελοντής/εκπαιδευτής στα ανοιχτά μαθήματα που σχεδιάζει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών και θα απευθύνονται δωρεάν σε όλους.

Το κάλεσμα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται και έχουν την δυνατότητα και εμπειρία να διδάξουν 3-4 δίωρα μαθήματα ανοιχτών τεχνολογιών που θα περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Εισαγωγή στη Χρήση Linux
  2. Εισαγωγή στη Χρήση LibreOffice
  3. Εισαγωγή στην Python
  4. Σχεδιασμός Διαδικτυακών Εφαρμογών και Παραγωγή Ψηφιακού Περιεχομένου
  5. Εκπαιδευτική Ρομποτική – Διαδίκτυο των Πραγμάτων
  6. Εισαγωγή στο 3d Scanning, 3d Design & 3d Printing
  7. Εκμάθηση συγγραφής λημμάτων στην Wikipedia
  8. Χρήση και επεξεργασία χαρτών στο OpenStreetMap
  9. Δημοσιογραφία των Πολιτών

Οι εθελοντές/εκπαιδευτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία θα μπορούσαν να είναι εκπαιδευτικοί από το χώρο της πληροφορικής ή συναφών αντικειμένων, μεταπτυχιακοί φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ ή γενικώς άτομα με γνώσεις στα ανάλογα αντικείμενα  όπως περιγράφονται παραπάνω και με εκπαιδευτική εμπειρία.

Τα μαθήματα θα διοργανώνονται σε συνεργασία με τα μέλη της ΕΕΛΛΑΚ και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης στις πόλεις που θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις διεξαγωγής των μαθημάτων.

Για τα μαθήματα υπάρχει ήδη διαθέσιμο ανοιχτό εκπαιδευτικό περιεχόμενο στο elearn.ellak.gr και στο https://wp.me/P6u0nw-1sS με άδεια CC-BY-SA το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί.

Οι εθελοντές-εκπαιδευτές θα λαμβάνουν βεβαίωση συνεργασίας από την ΕΕΛΛΑΚ.

Για να εκδηλώσετε ενδιαφέρον συμπληρώστε την φόρμα.

Leave a Comment