ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Έχετε ιδέα που θέλετε να υλοποιήσετε με ανοιχτές τεχνολογίες;

Κάλεσμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

 

Δηλώστε συμμετοχή στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών

Τι χρειάζεται:

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε;

Απλά μπείτε στο robotics.ellak.gr και δηλώστε συμμετοχή (Σε αυτή τη φάση δεν απαιτείται κατασκευή, μόνο περιγραφή της ιδέας και κατάλογος υλικών-λογισμικού που σχεδιάζεται να χρησιμοποιήσετε).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών διοργανώνεται από 24 Ανώτατα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και φορείς από όλες τις Περιφέρειες και  έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ανοίγει ορίζοντες, ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών & Physical Computing έχει σχεδιαστεί και οργανωθεί με στόχο να συμμετέχουν σε αυτόν εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ/ΙΕΚ). Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός αφορά στη δημιουργία έργων (τεχνουργημάτων) με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών υλικού και λογισμικού (Open Design, Open Software & Open Hardware), και την παραγωγή σχετικών  ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων. Η θεματολογία μπορεί να περιλαμβάνει έργα αυτοματισμού, φωτισμού-ήχου, αισθητήρων-περιβάλλοντος, έξυπνα αντικείμενα, διατάξεις έγκαιρης ειδοποίησης, αυτόνομα οχήματα, κατασκευές που φοριούνται (wareables), εφαρμογές ψυχαγωγίας, υγείας-ευεξίας, εξοπλισμό εργαστηρίων, έργα εκπαιδευτικών χρήσεων και εκπαιδευτικών εφαρμογών και εφαρμογές ΙοΤ.  (π.χ. Open source robotics, openrobothardware, κλπ).

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στον Διαγωνισμό Ρομποτικής Ανοιχτών Τεχνολογιών

 Ημερομηνίες:                   

  • Οριστική υποβολή πρότασης έως 30/11/2018

  • Επιλογή προτάσεων για υλοποίηση έως 15/12/2018

  • Οριστική υποβολή υλοποιημένων έργων έως 27 Απριλίου 2019

  • Ανακοίνωση έργων που πρώτευσαν ανά κατηγορία 17/05/2019

 Διαβάστε περισσότερα στο https://robotics.ellak.gr

 

Leave a Comment