ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εκπαιδευτική ρομποτική και Arduino

Το τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής Ηπείρου, διοργανώνει εισαγωγικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδευτική ρομποτική και Arduino». Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πληροφορικής ΠΕ86 Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε μαθητές Γυμνασίου.

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η προώθηση νέων, ανοιχτών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και η ενίσχυση της πρωτοβουλίας για εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, σκοπός είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές να γνωρίσουν και να εξασκηθούν στις ανοιχτές τεχνολογίες του Arduino, που είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας προσιτή οικονομικά στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, στην επιμόρφωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν τόσο στο υλικό όσο και στο λογισμικό κομμάτι της πλατφόρμας Arduino καθώς και θα υλοποιηθούν σενάρια διδασκαλίας που θα μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη.

Επίσης, με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών που είναι μία πρωτοβουλία της ΕΕΛ/ΛΑΚ (http://robotics.ellak.gr) στην οποία συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως συνδιοργανωτής, το επιμορφωτικό σεμινάριο αποσκοπεί και στην κατάρτιση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στον εν λόγω διαγωνισμό.

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε σε συνεργασία με τους Σχολικούς Σύμβουλους Πληροφορικής, 74 εκπαιδευτικοί ΠΕ86 και 20 μαθητές δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στην επιμόρφωση από όλη την Περιφέρεια Ηπείρου. Το σεμινάριο διεξάγεται στο Προπτυχιακό Εργαστήριο Προγραμματισμού (ΠΕΠ) ΙΙ του ΤΜΗΥΠ κατά τις ημερομηνίες 20/6/2018 – 3/7/2018 και αναλυτικά το πρόγραμμα της επιμόρφωσης έχει ως εξής:

20 και 22 Ιουνίου 2018

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Α/θμιας εκπαίδευσης

26-27 Ιουνίου 2018

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης

28-29 Ιουνίου 2018

Πρακτική εφαρμογή πάνω στην εκπαιδευτική ρομποτική και Arduino εφαρμόζοντας διδακτικά σενάρια σε μαθητές Γ’ γυμνασίου.

2-3 Ιουλίου 2018

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα http://www.cs.uoi.gr/~arduino/ αναρτώνται οι σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν τη δράση αυτή.

Leave a Comment