ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Αξιοποίηση του 3d printing στην Εκπαίδευση: Το 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) καινοτομεί

Τη φετινή σχολική χρονιά 2017 – 2018 παραλάβαμε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή στη χρήση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σχεδιασμού και τρισδιάστατων εκτυπωτών στην εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του μαθήματος “Βασικά θέματα πληροφορικής” του Τομέα Πληροφορικής (Β’ Τάξη) μάθαμε για την 3D εκτύπωση και το λογισμικό FreeCad.

Στα πλαίσια της δράσης δημιουργήσαμε τα παρακάτω 3 μαθήματα με εικόνες, με τη λογική της “βήμα προς βήμα προσέγγισης”, για την εκμάθηση βασικών λειτουργιών του λογισμικού FreeCad.

* Μάθημα 1 – Δημιουργία ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου

Μάθημα 2 – Δημιουργία κυλίνδρου

Μάθημα 3 – Δημιουργία 3d αστεριού

Ο εκτυπωτής αξιοποιήθηκε και για την εκτύπωση ενός Pelton Wheel που χρησιμοποιήθηκε για το project  “Πράσινη Πόλη” το οποίο υλοποίησε το σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά.

 

Το  3o  E.K Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας) συμμετείχε με το έργο “Πράσινη Πόλη” στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 (http://wrohellas.gr)  με τίτλο “Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα” και κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 51 ομάδες.

Leave a Comment