ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε ο 1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle σε 5 πόλεις της Ελλάδας

Το Σάββατο 5 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο  1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος Moodle ο οποίος διεξήχθη 5 πόλεις της Ελλάδας. Στόχος των μεταφραστικών μαραθώνιων του Moodle είναι η ολοκλήρωση της ελληνικής μετάφρασης της πλατφόρμας του Moodle που βρίσκεται  στο 60% .

Ο  1ος Μεταφραστικός μαραθώνιος του  Moodle διεξήχθη σε 5 πόλεις της Ελλάδας:

  1. Αθήνα: στη Πανεπιστημιούπολη 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  (πρώην ΤΕΙ Πειραιά) (στο πλαίσιο του OPENFEST 2018 )
  2. Θεσσαλονίκη: Σε συνεργασία με τo Εργαστήριο της Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΑΠΘ (ΕΔΙΦΕΤ)
  3. Κέρκυρα: Σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Ιονίου Πανεπιστημίου
  4. Λάρισα: Σε συνεργασία με το Πολυχώρο Εκπαίδευσης SmartBox στη Λάρισα
  5. Καρλόβασι Σάμου – Σε συνεργασία με  την Κοινότητα Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο μεταφραστικό μαραθώνιο(editathon), συμμετείχαν μέσω της η πλατφόρμα συνεργατικής μετάφρασης Pootle στο https://pootle.ellak.gr/el/moodle πάνω από 50 εθελοντές μεταφραστές, μεταφράζοντας πάνω από  10.000 λέξεις και προτάσεις του περιβάλλοντος του Moodle.

Η προσπάθεια της ολοκλήρωσης της μετάφρασης του Moodle συνεχίζεται και η συνεργατική πλατφόρμα https://pootle.ellak.gr/el/moodle  είναι ανοιχτή σε όποιον ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην μετάφραση εκτός των μεταφραστικών μαραθώνιων.  Οδηγίες χρήσης του  https://pootle.ellak.gr/  μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, θα συνεχίσει με την διοργάνωση του 2ου Μεταφραστικoύ μαραθώνιου Moodle και καλεί όσους ενδιαφέρονται να διοργανώσουν editathon στη πόλη τους  ή να συμμετέχουν ως μεταφραστές να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα.

Leave a Comment