ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τρία νέα μαζικά ανοιχτά μαθήματα (MOOCs) από το European Schoolnet Academy

Τρία νέα μαζικά ανοιχτά μαθήματα  (MOOCs) για εκπαιδευτικούς στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STEM) σχεδιάζονται από το European Schoolnet Academy μέσα στο 2018. Το πρώτο μάθημα, “Inquiry-Based Teaching in Life Sciences by Amgen Teach“, ξεκινά στις 12 Μαρτίου 2018 και είναι ήδη ανοικτό για εγγραφές.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα MOOC στο πλαίσιο του προγράμματος Amgen Teach, το οποίο συντονίζεται από το European Schoolnet και το Ίδρυμα Amgen. Ο κύριος στόχος αυτού του μαθήματος είναι η ενίσχυση των παιδαγωγικών ικανοτήτων και των πρακτικών των εκπαιδευτικών των βιοεπιστημών έτσι ώστε να ενσωματωθούν και να διαδοθούν οι αρχές της Έρευνας Επιστημονικής Έρευνας (IBSE). Στους  συμμετέχοντες σε αυτό το MOOC θα διατεθεί μια ποικιλία δοκιμασμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και πόρων από  δέκα χώρες της Ευρώπης που προορίζονται για μαθητές  ηλικίας 12 έως 19 ετών.

Η εγγραφή και η συμμετοχή σε αυτό το MOOC είναι εντελώς δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τον Απρίλιο του 2018, το European Schoolnet Academy θα πραγματοποιήσει μια νέα έκδοση του δημοφιλούς  MOOC  “Opening Minds to STEM” του Scientix, της STEM Alliance και των προγραμμάτων SYSTEMIC. Στη συνέχεια, το Σεπτέμβριο του 2018, το Scientix σχεδιάζει να οργανώσει ένα νέο MOOC με τον τίτλο “STEM is everywhere!” για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κινητοποιήσουν τους μαθητές τους εντοπίζοντας τις συνδέσεις μεταξύ των μαθημάτων STEM και της χρήσης του STEM στον πραγματικό κόσμο.

Ρίξτε μια ματιά στον νέο κατάλογο μαθημάτων του  European Schoolnet Academy για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα MOOC που διοργανώνεται φέτος.

Πηγή άρθρου: http://www.scientix.eu

Leave a Comment