Φαντάσου την τάξη σου με ένα δικό της ρομπότ, με ένα πίνακα που να “αισθάνεται”, με ένα 3D εκτυπωτή έτοιμο να εκτυπώσει ότι σχεδιάσεις. Σταμάτα να φαντάζεσαι. Τάξη σου είναι. Χάκαρε την!

Το Hack your classroom , είναι ένα εργαστήριο που διοργανώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ , που πραγματοποιείται στους χώρους των σχολείων,  και οι μαθητές και οι καθηγητές σχεδιάζουν την τάξη των ονείρων τους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ανάμεσα σε 3D εκτυπωτές, κομπιούτερ, έξυπνους μικροϋπολογιστές (Arduino, Raspberry Pi), πραγματικά αντικείμενα, ψηφιακά δεδομένα, καλώδια και κάμερες μπορείς μαζί με τους συμμαθητές και τους καθηγητές σου, να αναβαθμίσεις την τάξη σου, να τη κάνεις πιο λειτουργική, να τη ομορφύνεις, να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο ενδιαφέρουσα και λειτουργική και, τελικά, να δημιουργήσεις από κοινού ένα σχολικό περιβάλλον που να μπορεί να εμπνεύσει αλλά και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τη διδασκαλία.


Μέσα από δράσεις που συνδυάζουν το φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο και υπό την καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτών, σχεδιάζουν όλοι μαζί τη νέα τους τάξη.
Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές πειραματίζονται και μαθαίνουν, χρησιμοποιώντας βασικό εξοπλισμό και εργαλεία, ενώ έρχονται σε επαφή με το physical computing και τη γλώσσα του processing-προγραμματισμού. Ανάμεσα σε πραγματικά αντικείμενα, ψηφιακά δεδομένα, καλώδια και κάμερες, προσδιορίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην τάξη τους και βρίσκουν μόνοι τους λύσεις.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από τον Νοέμβριο 2017 – Μάιο 2018 σε 7 διαδοχικές εβδομάδες. Ο μέσος όρος διάρκειας κάθε συνεδρίας είναι 3 ώρες.

Για υποβολή αίτησης συμμετοχής στείλετε email στο education@sgt.gr μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017. Οι απαντήσεις θα δοθούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2017.