ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

5 ομάδες από σχολεία της Ελλάδας στους νικητές του Ευρωπαϊκoύ διαγωνισμού Astro Pi

H European Space Agency, ανακοίνωσε χθές τις 45 ομάδες  που θα συμμετέχουν στην τρίτη φάση του πρώτου ευρωπαϊκoύ διαγωνισμού Astro Pi, όπου και θα δουν τα πειράματά τους εκτελούνται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ανάμεσα στις 45 νικήτριες ομάδες που επιλέχθηκαν είναι 5 ομάδες από  ελληνικά σχολεία, ενώ 4 ακόμα ελληνικές ομάδες  ήταν ανάμεσα στις Highly commented ομάδες της Δεύτερης φάσης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 184 ομάδες από 15 Ευρωπαϊκές χώρες, με περισσότερους από 1800 μαθητές να έχουν σχεδιάσει πειράματα για τον ISS.

Οι 5 ομάδες από την Ελλάδα που θα συμμετέχουν στην τρίτη φάση του Διαγωνισμού:

Delta TALOS ed-UTH-robotix
Weightless Mass Intercultural Jr. High School of Evosmos
49th Astro Pi Teamwork 49th Elementary School of Patras
Astro Travellers 12th Primary School of Petroupolis
GKGF-1 Gymnasium of Kanithos


Σε αυτή την φάση του διαγωνισμού οι αποστολές που σχεδίασαν οι ομάδες,  γίνεται πραγματικότητα. Ο κώδικας τους,  θα αναρτηθεί στον ISS για να τρέξει στο Astro Pi . Τα δεδομένα που παράγονται από τα πειράματα που θα επιλεγούν θα λαμβάνονται πίσω στη γη και θα  διανέμονται στις ομάδες μέχρι τις 15 Μαΐου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν σαν πραγματικοί επιστήμονες και θα αναλύουν δεδομένα που συλλέγονται στο διάστημα!

AstroPi_Logo_v5Το Astro Pi είναι το όνομα ενός μικρού υπολογιστή που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Raspberry Pi, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαστήματος  του Ηνωμένου Βασιλείου και της ESA.

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός Astro Pi, είχε σαν στόχο να σχεδιάσουν  οι  μαθητές ένα επιστημονικό πείραμα που μπορεί να τρέξει με τη χρήση αισθητήρων Astro Pi , και να γράψουν τον κώδικα του  Astro Pi για να εκτελεστεί αυτό το πείραμα πάνω στον ISS.

cover

Διαβάστε περισσότερα για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού εδώ

Leave a Comment