ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Jupyter Notebook: Δημιουργήστε και μοιραστείτε διαδραστικές παρουσιάσεις μαθηματικών, στατιστικής και προγραμματισμού

Το Jupyter Notebook είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή, ελεύθερου λογισμικού και ανοιχτού κώδικα που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε  έγγραφα που περιέχουν  κώδικα, εξισώσεις, γραφήματα, απεικονίσεις και επεξηγηματικό κείμενο. Το Jupyter notebook  προσφέρει δυνατότητες παρουσίασης μορφοποιημένου κείμενου,  μαθηματικών εξισώσεων και συμβόλων, και διαδραστικά στοιχεία με εκτελέσιμο κώδικα υπολογιστή,  μέσα από το γνώριμο περιβάλλον του web browser.

Μερικοί μάλιστα είναι τόσο αισιόδοξοι, που πιστεύουν ότι θα αλλάξει και τον τρόπο που τα παιδιά του μέλλοντος θα μαθαίνουν επιστήμη.

Ανάμεσα στις χρήσεις του Jupyter Notebook περιλαμβάνονται λειτουργίες όπως: ο καθαρισμός και ο μετασχηματισμός δεδομένων, η αριθμητική προσομοίωση, η στατιστική μοντελοποίηση, η μηχανική μάθηση και πολλά άλλα.

jupyter-2
Το Jupyter Notebook  υποστηρίζει  πάνω από 40 γλώσσες προγραμματισμού, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών γλωσσών στην Επιστήμη των δεδομένων, όπως η Python, η R,  η Julia και η Scala. Ακόμα προσφέρει την δυνατότητα συγχρονισμού και κοινής χρήσης των σημειώσεων  μέσω email, Dropbox, GitHub  η  του Jupyter Notebook Viewer , έχει την δυνατότητα εισαγωγής εικόνων, βίντεο, κείμενο σε latex και JavaScript και προσφέρει διαδραστικά widgets που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χειρισμό και την οπτικοποίηση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

ipy-notebook-spectral

Περισσότερα για το Jupyter Notebook εδώ

 

Πηγές άρθρου: https://opensource.com/education     http://jupyter.org/        

Leave a Comment