ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Μείωση του κόστους της έρευνας μέσω των Ανοιχτών Τεχνολογιών: Το παράδειγμα του Michigan Technological University

Ο Δρ Τζόσουα Pearce, ένας εκπαιδευτικός στο Michigan Technological University και συγγραφέας του βιβλίου Open-Source Lab: How to Build Your Own Hardware and Reduce Research Costs, αλλάζει τον τρόπο που τα μεγάλα πανεπιστήμια διδάσκουν αειφόρες τεχνολογίες και άλλες επιστήμες. Χρησιμοποιώντας Open Hardware και τους LulzBot 3D εκτυπωτές, ο Pearce, ως επικεφαλής του Michigan Tech Open Sustainability Technology (MOST) Lab, έχει εξοικονομήσει στο Πανεπιστήμιο δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Όπως αναφέρει σε ένα case study : ένα Optics set, που κοστίζει γύρω στις 15.000$, μπορεί να κατασκευαστεί με κόστος 500$ σε υλικά, ένα Colorimeter των 2000$,  να κατασκευαστεί με κόστος 100$, μια syringe pump που κοστίζει εκατοντάδες δολάρια, με κόστος 50$ κοκ.
michigan-tech_3d-printing_image_0

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος  έργων και ερευνών που ολοκληρώθηκαν από πιο Lab,  τα οποία περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο  Vehicle Heat Recovery Ventilator που λειτουργεί στο σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου. Το MOST Lab εκτιμά ότι τα οχήματα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 110 εκατομμύρια γαλόνια βενζίνης με αυτούς τους Ventilators. Ένα άλλο διακεκριμένο έργο, είναι η  open source κινητή πλατφόρμα δοκιμών ποιότητας νερού. Το MOST Lab διαπίστωσε ότι εργαλεία ανοικτού κώδικα τους κοστίζουν μεταξύ 7,5 και 15 φορές λιγότερα από ό, τι τα άλλα εμπορικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σήμερα. Τα έργα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου για το εργαστήριο MOST.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Pearce Research Group , ο κατάλογος των τρεχόντων έργων είναι τεράστιος. Η ομάδα αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε μια ηλιακή RepRap μηχανή που είναι “ικανή να φτιάξει τα κύρια στοιχεία των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων από ανακυκλωμένα απορρίμματα”. Αυτό δεν είναι το μοναδικό μηχάνημα που αναπτύσσουν, μιας και  ασχολούνται και με τη δημιουργία της πρώτης  μηχανής 3D  εκτύπωσης μετάλλου.

 Το MOST Lab  μέσω της χρήσης των ανοιχτώ τεχνολογιών, αλλάζει τα τρέχοντα πρότυπα αειφορίας κάνοντας τα πιο προσβάσιμα και οικονομικά αποδοτικά.

Διαβάστε περισσότερα για τα έργα και τις δράσεις Pearce Research Group.
Πηγή άρθρου: https://www.lulzbot.com/

Leave a Comment