ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Φτιάχνω την τάξη μου όπως την θέλω: Eκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου από την Στέγη

Μπορώ να λύσω το πρόβλημα της κακής ηχομόνωσης στην τάξη μου; Μπορώ να σχεδιάσω το… «έξυπνο» θρανίο;

hack

Στο πρωτότυπο αυτό εργαστήριο της Στέγης, που πραγματοποιείται στους χώρους των σχολείων, μαθητές και καθηγητές σχεδιάζουν την τάξη των ονείρων τους, με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Με εκτυπωτές τρισδιάστατης εκτύπωσης και έξυπνους μικροϋπολογιστές, ανακαλύπτουν νέους τρόπους για να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο ενδιαφέρουσα και λειτουργική και, τελικά, να δημιουργήσουν από κοινού ένα σχολικό περιβάλλον που να μπορεί να εμπνεύσει αλλά και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τη διδασκαλία.

Στη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές πειραματίζονται και μαθαίνουν, χρησιμοποιώντας βασικό εξοπλισμό και εργαλεία, ενώ έρχονται σε επαφή με το physical computing και τη γλώσσα του processing – προγραμματισμού. Ανάμεσα σε πραγματικά αντικείμενα, ψηφιακά δεδομένα, καλώδια και κάμερες, προσδιορίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην τάξη τους και βρίσκουν μόνοι τους λύσεις.

Ημερομηνίες
Νοέμβριος 2016 – Μάιος 2017
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται σε 6 διαδοχικές εβδομάδες. Ο μέσος όρος διάρκειας κάθε δράσης είναι 3 ώρες.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@sgt.gr μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2016. Οι απαντήσεις θα δοθούν έως τις 25 Οκτωβρίου 2016.

Προϋποθέσεις

Παρακαλούμε να αναφέρετε τις θεματικές ιδέες για τον τρόπο που θα θέλατε να αλλάξετε τη σχολική σας τάξη και να καταγράψετε τον εξοπλισμό που διαθέτει το σχολείο σας.

Προσοχή: Το εργαστήριο αυτό δεν περιλαμβάνει υλικοτεχνική υποστήριξη ή κτιριακή αναμόρφωση ενός σχολείου-τάξης, αλλά αποσκοπεί στο δημιουργικό σχεδιασμό ενός σχολικού περιβάλλοντος με την χρήση νέων τεχνολογιών.

Για το πρόγραμμα αυτό η Στέγη συνεργάζεται και με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών -ΕΕΛΛΑΚ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

213 017 8002 & education@sgt.gr

Leave a Comment