ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Το ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning 2016 στην Ελλάδα!

Το ετήσιο συνέδριο του eTwinning, της κοινότητας για τα σχολεία της Ευρώπης, διοργανώνεται φέτος τον Οκτώβριο στην Αθήνα! Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί, διευθυντές σχολικών μονάδων, μέλη των Εθνικών Υπηρεσιών Υποστήριξης, μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωποι Υπουργείων Παιδείας από 41 χώρες θα συναντηθούν σε μια τριήμερη εκδήλωση με πολλά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης και δραστηριότητες δικτύωσης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ανταλλαγή νέων πρακτικών, αναζητώντας νέους τρόπους διδασκαλίας και ενισχύοντας την κοινότητα του eTwinning μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Το συνέδριο θα είναι, επίσης, μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη σχολική συνεργασία στο πλαίσιο του eTwinning.

Στη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων eTwinning 2016. Από την Ελλάδα θα βραβευθούν δύο σχολεία:

  • TIME CAPSULE 2014-2114, Αθανασία Παπαχρήστου, 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Οδυσσέας Ελύτης- Ηλικιακή Κατηγορία 12-15

  • Young Scientists, Μελαχροινή Παπαρδέλη, Δημοτικό Σχολείο Ζερβοχωρίων, Χαλκιδική -Βραβείο Mevlana για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση

Το ευρωπαϊκό συνέδριο οργανώνεται από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν επιλέγονται από τις αντίστοιχες Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης. Από την Ελλάδα θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί που διακρίθηκαν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και πρεσβευτές της δράσης.

Η πρώτη μέρα του Συνεδρίου θα μεταδοθεί διαδικτυακά για όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν!

Leave a Comment