ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, 15-23 Οκτωβρίου 2016

tumblr_inline_nyf1j77ZSK1ttjavp_500Σημειώστε το στο ημερολόγιο και κανονίστε το πρόγραμμά σας από σήμερα! Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα για το 2016 ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία με σκοπό την ανάδειξη του προγραμματισμού και ψηφιοποίησης στο ευρύ κοινό με δημιουργικό τρόπο.

7.341 προγραμματιστικές υλοποιήσεις δημιουργήθηκαν από νέους και παλιούς συμμετέχοντες, το 2015. Φέτος, τα όρια συνεργασίας προγραμματιστικών υλοποιήσεων ξεπέρασαν τα σύνορα της Αφρικής και Αμερικής, όπου  βλέπουμε κατακόρυφη άνοδο σε συμμετοχές σχολείων.

Με τον βιντεοδιαγωνισμό «Ωδή στον Κώδικα (Ode to Code)» να γίνεται τεράστια επιτυχία, πλήθος ανθρώπων γιόρτασαν την εβδομάδα κώδικα με χορό! Με την καμπάνια “Thunderclap”, η επισκεψιμότητα έφτασε στους 859.412. Για πρώτη φορά οι οργανωτές βραβεύθηκαν και η Google συνέχισε την επιχορήγηση χρηματοδοτώντας 60 νέες πρωτοβουλίες σε 24 χώρες.

Δηλώστε συμμετοχή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2016 δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε κάποιο πρόγραμμα, απευθυνόμενοι στον εταιρικό, εκπαιδευτικό ή ακαδημαϊκό σας συνεργάτη πληροφορικής, συνδράμοντας σε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία!

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://codeweek.eu/

 

Πηγή: http://blog.codeweek.eu

 

Leave a Comment